Lees over het leven en werk van Floris Claesz van Dijck - Muurmeesters

Floris Claesz van Dijck

Floris Claesz Van Dijck Stilleven Met Kazen Ca 1615 400x290 1 600x600 1

DE SCHILDER FLORIS CLAESZ VAN DIJCK, 1575 – 1651

Het leven van Floris

Floris Claesz van Dyck is een beroemde Nederlandse schilder, behorende tot de Hollandse school, en is vooral bekend om zijn stillevens.

De schilder Floris Claesz van Dyck werkte en woonde het grootste deel van zijn leven in Haarlem. In 1604 verloofde hij zich. Nadat hij zijn opleiding in Nederland afrondde, vertrok hij naar Italië voor een studiereis. Bij terugkomst in Nederland werd hij toegelaten tot het Sint-Lucasgilde in Haarlem en bekleedde daar een hoge functie.

In de laatste 25 jaar van zijn leven, was Floris Claesz van Dyck minder actief als schilder. Wat hiervan precies de reden was, is niet bekend. Echter zou het kunnen dat van Dyck minder schilderde omdat hij hiermee niet langer zijn brood hoefde te verdienen. Uit zijn testament, wat hij in 1605 opmaakte, bleek namelijk dat hij een rijk man was.

Het werk van Van Dyck

Floris Claesz van Dyck staat vooral bekend om zijn stillevens en natuurgetrouwe weergave van bloemen en planten. Ook schilderde hij ‘ontbijtgens’, een gedekte tafel met noten, fruit en kazen. Er zijn slechts tien stillevens van Floris Claesz van Dyck bekend.

Een meesterwerk?

Wil je een indrukwekkend meesterwerk van Floris Claesz van Dyck aan je muur? Bekijk zijn schilderijen en kies jouw favoriete schilderij in de gewenste maat.

Formaat

Kleur

1 Resultaten

Toon per:

Filter