Tips en Tricks - Muurmeesters

Tips en Tricks

MAAK VAN JE MUUR EEN MEESTERWERK MET MUURMEESTERS

Je hebt een lege muur en je wilt daar graag een echt Hollands Meesterwerk ophangen maar je hebt moeite met afwegingen maken zoals:

ER ZIJN ZOVEEL MUURMEESTERS MAAR WELKE KIES ÍK?

Er zijn zoveel prachtige en indrukwekkende meesterwerken, wat kiezen een hele uitdaging maakt. Hoe kies je een Meesterwerk dat echt bij jou en je interieur past, voor nu en in de toekomst?

Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaalde schilder of thema. Maar mocht je nog geen idee hebben, dan raden wij je aan goed naar de kleuren binnen je interieur te kijken. Vaak is het mooi om voor een schilderij te kiezen dat binnen dit zelfde kleurenpallet past.

Tips En Tricks

Mocht je van plan zijn je interieur een make-over te geven, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om de kleuren binnen je interieur af te stemmen op je Muurmeester.
En mocht je écht niet kunnen kiezen; de doeken zijn verwisselbaar. Zo kun je meerdere Meesterwerken aanschaffen en deze bijvoorbeeld afstemmen op het seizoen of de feestdagen.

Tips En Tricks

WELK FORMAAT MUURMEESTER KIES IK?

Muurmeesters zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Omdat we graag de verhoudingen van de originele oude Meesters respecteren, kunnen de afmetingen van de Muurmeesters onderling verschillen.

Tip: Zet op je muur met schilders tape het formaat uit dat je in gedachten hebt, om zo te bepalen welk formaat het beste bij je inrichting past.

Met een Muurmeester maak je een schitterend, statig statement aan de muur – durf dus voor een maatje groter te kiezen.
Vaak wordt er uit veiligheid voor een maatje kleiner gekozen. Maar, het ‘minder is meer’ principe gaat hier niet op. Uit ervaring weten we dat een maatje groter aan de muur toch vaak een stuk mooier staat.

Om je een beter beeld te geven, laten we hieronder 3 gemiddelde formaten Muurmeesters zien in verhouding tot een 3-zits bank van 210cm breed.

Tips En Tricks

IK WIL EEN MEESTERWERK AAN DE MUUR, MAAR WAAR KAN IK HEM HET BESTE HANGEN?

Je wilt iets anders en indrukwekkends aan de muur: een imposante Muurmeester. Al zal deze zeker niet misstaan boven je bank of achter je tafel, je wilt dit meesterwerk wellicht meer podium bieden.

Voor een speels effect zou je de Muurmeester in plaats van precies in het midden boven je bank of tafel ook eens úit het midden kunnen hangen. Zo houd je tevens ruimte over om andere leuke items op te hangen.

Wil je het groots aanpakken? Kies er dan voor om met een Muurmeester een gehele wand te beslaan. Houd je andere muren rustig, maak een schitterend statement en ‘hang’ jouw Meesterwerk in de spotlight.

Tips En Tricks

WELKE KLEUR FRAME MOET IK KIEZEN?

Een Muurmeester kan geleverd worden in een zwart, goud of aluminium-kleurig frame. Het frame zelf is vooral zichtbaar vanaf de zijkant en toont enkel een dun randje aan de voorkant. De dikte van het frame is 27mm. De kleuren zwart en aluminium zijn neutraal en doen de Meesterwerken uitstekend tot hun recht komen. Aluminium oogt het meest neutraal en zal iets wegvallen op een witte muur. Zwart zal de Muurmeester meer ‘body’ geven en een gouden frame geeft een nét wat hippere uitstraling.

De keuze voor een kleur is heel persoonlijk en zal vooral ook afhangen van je huidige interieur. Laat je inspireren door onderstaande afbeeldingen om de kleuren te vergelijken en tot de juiste keuze te komen.

*nieuw* Naast ons zwart, goud en aluminiumkleurige frame kun je nu ook kiezen voor een leer en marmer look frame.

Tips En Tricks

Van links naar rechts: ons zwart, gouden en aluminium frame

 

 

Tips En Tricks

Links de marmer look en rechts de leer look

 

 

HOE HANG IK MIJN MUURMEESTER OP?

Bij je Muurmeester worden wandbevestigingen meegeleverd om het frame aan de muur te bevestigen.

Je kunt je Muurmeester uiteraard ook op andere manieren ophangen. Soms wordt een Muurmeester opgehangen aan een railsysteem, dat kan. Belangrijk hiervoor is dat je goed kijkt dat je een haakje gebruikt die in de uitsparing past van het Muurmeester frame. Het gebruik van akoestisch materiaal bij een Muurmeester die aan een railsysteem wordt opgehangen raden wij af omdat op deze manier de Muurmeester niet strak aan de muur gemonteerd kan worden en het akoestisch paneel niet altijd goed kan blijven zitten.

Het aantal ophanghaakjes dat je gebruikt is afhankelijk van de grootte van je Muurmeester en het soort muur. Bij formaten breder dan 120 cm raden we aan om 2 haakjes boven te gebruiken. Wil je je Muurmeester helemaal strak aan de muur monteren? Dan kun je nog 1 of 2 ophanghaakjes aan de onderkant van het frame monteren.
Bij het gebruik van akoestische panelen adviseren we om zeker ook 2 haakjes aan de onderkant te gebruiken.

TIP: kijk ook eens bij onze instructievideo, daar kun je precies zien hoe een Muurmeester aan de muur bevestigd wordt.

HOE LICHT IK MIJN MUURMEESTER GOED UIT?

Muurmeesters zijn schilderijen van oude Meesters, opnieuw uitgegeven in een modern systeem. Bij Muurmeesters hebben we groots respect voor de oude meesters en daarom willen we de afbeeldingen zo dicht mogelijk bij het origineel houden. Soms kan dat betekenen dat de oude Meester een beetje donker geschilderd is. We raden het aan om de Muurmeester goed uit te lichten, het beeld komt dan nóg beter toch zijn recht. Vooral bij donkere interieurs is dit heel erg mooi. Overweeg ook eens een lichtval vanuit een hoek. Bij het Melkmeisje van Johannes Vermeer bijvoorbeeld is het prachtig als het licht van linksboven komt!

Tips En Tricks

Links zonder spotje en rechts met spotje

HEB JE HULP OF ADVIES NODIG BIJ HET MAKEN VAN EEN KEUZE VOOR EEN MUURMEESTER?

We denken – en kijken – graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag.