Privacybeleid & Cookieverklaring - Muurmeesters

Privacybeleid & Cookieverklaring

Als jij iets bestelt bij Muurmeesters hebben we je gegevens nodig om ervoor zorgen dat we jouw bestelling kunnen bezorgen. Maar we springen altijd zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. We dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met je persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we hier graag. Als je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vind je op www.muurmeesters.nl. Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 25-5-2018.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk maar aan jouw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres zijn persoonsgegevens en andere gegevens die uniek zijn voor jou.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Muurmeesters, gevestigd aan de Energieplein 8, 2031 TC Haarlem, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens van (zakelijke) klanten van Muurmeesters en hun contactpersonen.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct contact heeft (gehad) met Muurmeesters, zoals (zakelijke) klanten en hun contactpersonen. We krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt, en bepaalde gegevens invult of wanneer je contact zoekt met Muurmeesters. Soms, bijvoorbeeld wanneer iemand als cadeau een Muurmeester direct naar jou verstuurt, krijgen we jouw naam- en adresgegevens van een ander.

Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

Als jij iets bij Muurmeesters bestelt hebben we bepaalde gegevens van je nodig om jouw bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te kunnen houden over je bestelling. Ook voor eventuele retouren of reparaties zijn deze gegevens nodig. Hiervoor verzamelen wij je naam, e-mailadres, bezorgadres(sen) en je telefoonnummer. De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren. Daarnaast gebruiken wij je e-mail adres om je te informeren over de uitbreiding van onze collectie en andere nieuwtjes betreffende Muurmeesters die wij graag met je delen. Als je dit soort informatie liever niet ontvangt dan kun je ons dat simpel laten weten door ons een e-mail te sturen of ons te bellen.

Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

Om jouw bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met logistieke partners. Deze partijen ontvangen jouw bestelnummer, naam en bezorgadres zodat zij jouw Muurmeester op de juiste manier op het door jou gekozen adres kunnen afleveren.

Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen. Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn: het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze website; het ondersteunen bij onze marketingcampagnes; het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten.

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?

Recht op informatie

Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Recht op inzage

Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Je kunt dat aanvragen door een e-mail te sturen. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op correctie

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kun je doen ons een e-mail te sturen.

Recht om bezwaar te maken

Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. Dit kun je doen door ons een e-mail te sturen. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op dataportabiliteit

Jij hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat jij deze gegevens kan bewaren in een database van jou of van een andere partij. Dit betreffen jouw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Een verzoek kun doen door ons een e-mail te sturen.

Recht op beperking

Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is kun je ons een e-mail sturen.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Een verzoek kun doen door ons een e-mail te sturen.

Recht om een klacht in te dienen

Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor telefonisch contact met ons op. Vanzelfsprekend heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

COOKIEVERKLARING

Wij willen je graag zo compleet mogelijk informeren over welke cookies wij gebruiken en voor welke doeleinden. Hieronder zie je welke cookies wij standaard plaatsen bij een bezoek aan onze website.

Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat je de website bezoekt. Wij maken onderscheidt tussen functionele en analytische cookies.

Functionele cookies: Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten functioneren . Deze cookies worden dan ook standaard geplaatst. Functionele cookies zorgen ervoor dat je ingelogd kunt blijven tijdens je bezoek aan de website. Ook zorgen ze ervoor dat producten in je winkelmandje bewaard blijven wanneer je iets wilt kopen in onze webshop.

Analytische cookies: Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Ook deze cookies worden standaard geplaatst. Wij maken gebruik van Google Analytics. Google Analytics plaatst cookies welke onder andere de volgende gegevens verzamelen: Het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s, het bijhouden van de duur van het bezoek, de uitgevoerde zoekopdrachten op de website. De informatie die wij via deze cookies verkrijgen geeft ons inzicht in het gebruik van onze website. Hierdoor weten wij welke onderdelen van de website populair zijn en op welke onderdelen wij onze website kunnen verbeteren. Wij analyseren en verbeteren de website continu om de ervaring voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken. De statistieken die wij verzamelen kunnen wij niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt.

Cookies van derden: Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden. Deze cookies bevatten geen persoonsgerelateerde informatie.

Cookiehistorie verwijderen
Als je je cookiehistorie wilt verwijderen, dan kan dat voor de verschillende browsers op de onderstaande manier.

Cookies verwijderen in Chrome:

Klik op de 3 puntjes, rechtsboven. Klik op Geschiedenis > Geschiedenis > Browsegegevens wissen.

In het menu ‘Browsegegevens wissen’ heb je bovenin de optie om browsegegevens te wissen vanaf het eerste gebruik tot en met alleen het laatste uur. Daaronder kies je welke items je wilt wissen. Vink in elk geval ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens’ aan.

Druk op de knop ‘Browsegegevens wissen’.

Cookies verwijderen in Safari:

Open Safari en ga naar Safari > Voorkeuren > Privacy > Bewaarde cookies en gegevens verwijderen > Beheer websitegegevens > Verwijder alles.

Cookies verwijderen in Firefox:

Klik op de 3 streepjes rechtsboven, klik op Opties > Privacy > Individuele cookies verwijderen.

Klik op ‘Alle verwijderen’.

Cookies verwijderen in Microsoft Edge:

Klik op de 3 puntjes rechtsboven > Instellingen. Klik onder ‘Browsegegevens wissen’ de optie ‘Kies wat u wilt wissen’.

Selecteer de cookies (voorgeselecteerd) > Druk op de knop ‘Wissen’.

VRAGEN?

Als je nog vragen hebt over de wijze waarop Muurmeesters met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met ons op. We helpen je graag.

Bezoekadres:
Muurmeesters – Energieplein 8 – 2031 TC Haarlem