Albrecht van Oostenrijk van Frans Pourbus Atelier aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Pourbus Frans Atelier Albrecht Van Oostenrijk Aartshertog Van Oostenrijk Kopie
Muurmeesters Albrecht Van Oostenrijk Schilder Frans Pourbus Atelier2
Muurmeesters Albrecht Van Oostenrijk Schilder Frans Pourbus Atelier

Albrecht van Oostenrijk

JAAR

1600

Maak van je muur een Meesterwerk met dit portret van Albrecht van Oostenrijk. Te bestellen in diverse maten en een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 330,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Meesterwerk Albrecht van Oostenrijk van Frans Pourbus Atelier aan je muur

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben? Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten

HET SCHILDERIJ ALBRECHT VAN OOSTENRIJK – CA. 1600

Origineel: olieverf op koper 22,5 x 28,5 cm, bxh

Dit portret heeft Frans Pourbus II in opdracht gemaakt van Albrecht van Oostenrijk ( 1559 – 1621 ). Gekleed in zijn wapenuitrusting met om zijn hals een ketting met het ordeteken van de Orde van het Gulden Vlies.

Albrecht VII van Oostenrijk werd geboren in Wiener Neustadt op 15 november 1559. Zijn ouders zijn Maximiliaan II van Oostenrijk en Maria van Spanje. Vanaf zijn 11de  jaar kreeg Albrecht zijn opvoeding aan het Spaanse hof van zijn oom Koning Filips II. Het was de bedoeling van Koning Filips dat Albrecht een kerkelijke loopbaan zou volgen maar door het overlijden van Albrechts broer Ernst van Oostenrijk ging dat uiteindelijk niet door. Albrecht moest zijn functie als landvoogd in de Nederlanden overnemen.
In Valencia, Spanje, trouwt Albrecht op 18 april 1599 met de dochter van Filips II, Isabella, een volle nicht van Albrecht. Het paar gaat in Brussel wonen. Er worden 3 kinderen geboren, die alle 3 op jonge leeftijd overlijden. Albrecht lijdt zijn laatste jaren aan jicht en overlijdt op 13  juli 1621 in Brussel. Ook van Isabella is een portret gemaakt door Frans Pourbus II.

Lees meer over het leven en werk van Frans Pourbus II op zijn schilderspagina.

Het portret van Albrecht is te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.