Ovale Amandelbloesem van Vincent van Gogh aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Amandelbloesem Vgm Ovaal
Amandelbloesem 8211 Ovaal
Amandelbloesem 8211 Ovaal

Amandelbloesem – Ovaal

SCHILDER

JAAR

1887

Van Gogh Museum Amsterdam

MUURMEESTERS X VAN GOGH MUSEUM
Een samenwerking met het Van Gogh Museum ®

 

Vincents schilderijen staan prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en zijn te bestellen in diverse maten en uitvoeringen. En heel mooi, met je aankoop steun je direct het Van Gogh Museum.

Deze ovale uitvoering van de Amandelbloesem is uniek en een blikvanger in je woonkamer, slaapkamer of kantoor. Te bestellen in een hoogte van 100 of 150 cm. Je Muurmeester wordt kant-en-klaar geleverd met een fluwelen print in een zwarte MDF lijst. Alleen nog in Nederland verkrijgbaar. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 595,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

HET SCHILDERIJ AMANDELBLOESEM VAN VINCENT VAN GOGH

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Saint-Rémy-de-Provence, februari 1890

Origineel: olieverf op doek    B 92,4 x H 73,3

Het schilderij de Amandelbloesem maakte Vincent van Gogh in het vroege voorjaar in Saint-Remy-de-Provence in Frankrijk waar Vincent verbleef in een inrichting.

Vincent was in zijn vroege carrière al geïnspireerd door de Japanse kunst. Deze Aziatische kunst had aandacht voor de natuur als traditioneel onderwerp. Ze hadden een eenvoudige compositie en een ander kleurgebruik dan hier gebruikelijk. Dat is in dit schilderij te zien aan de plaatsing van de boom en de scherpe omlijningen van de bloeiende amandeltakken tegen een blauwe lucht.

Vincent van Gogh maakte dit schilderij als cadeau voor zijn broer en schoonzus,  naar aanleiding van een brief van zijn jongere broer Theo die schreef dat Vincent oom was geworden. Zijn vrouw Johanna (Jo) Gesina Bonger was bevallen van een zoon op 31 januari 1890 in Parijs. Theo vernoemde zijn zoon naar zijn broer Vincent, Vincent Willem.

Theo schreef aan Vincent van Gogh: “Zoals we je hebben gezegd, vernoemen we hem naar jou en ik spreek de wens uit dat hij even vasthoudend en even moedig wordt als jij.” Het schilderij was en is voor de familie Van Gogh het dierbaarste stuk. Vincent maakte juist dit schilderij omdat bloesem staat voor nieuw leven.

Vincent Willem heeft later het van Gogh museum opgericht en daar hangt het schilderij nog steeds.

Dit meesterwerk van Vincent van Gogh is te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Lees meer over het leven en werk van Vincent van Gogh op zijn schilderspagina.

Van Gogh Museum Amsterdam

® Van Gogh Museum, © VGME B.V.

EEN MEESTERWERK VAN VINCENT VAN GOGH AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print op fluweel en materiaal
inclusief zwarte MDF lijst
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en fluwelen doek. Je ovale meester wordt gemonteerd geleverd.
Verzending alleen binnen Nederland en België. Voor overige landen geldt dat het helaas niet verzendbaar is gezien formaat en kosten.

MOOI: met je aankoop ondersteun je het Van Gogh Museum Amsterdam ♥