Amandelbloesem van Vincent in het ROND aan je muur? – Muurmeesters
Van Goghs Bloesem 2
Muurmeester Van Goghs Bloesem Rond
Muurmeester Van Goghs Bloesem Rond 2

Amandelbloesem – Rond

SCHILDER

JAAR

1890

Maak van je muur een Meesterwerk met deze ronde Amandelbloesem van Vincent van Gogh. Het ronde frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in diverse maten.

Je ronde meester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwart frame met een fluweelachtige print. Luxe, sterk, kleurvast en met een zachte touch. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 428,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

HET SCHILDERIJ AMANDELBLOESEM VAN VINCENT VAN GOGH

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Saint-Rémy-de-Provence, februari 1890

Origineel: olieverf op doek    B 92,4 x H 73,3

Het schilderij de Amandelbloesem maakte Vincent van Gogh in het vroege voorjaar in Saint-Remy-de-Provence in Frankrijk waar Vincent verbleef in een inrichting.

Vincent was in zijn vroege carrière al geïnspireerd door de Japanse kunst. Deze Aziatische kunst had aandacht voor de natuur als traditioneel onderwerp. Ze hadden een eenvoudige compositie en een ander kleurgebruik dan hier gebruikelijk. Dat is in dit schilderij te zien aan de plaatsing van de boom en de scherpe omlijningen van de bloeiende amandeltakken tegen een blauwe lucht.

Vincent van Gogh maakte dit schilderij als cadeau voor zijn broer en schoonzus,  naar aanleiding van een brief van zijn jongere broer Theo die schreef dat Vincent oom was geworden. Zijn vrouw Johanna (Jo) Gesina Bonger was bevallen van een zoon op 31 januari 1890 in Parijs. Theo vernoemde zijn zoon naar zijn broer Vincent, Vincent Willem.

Theo schreef aan Vincent van Gogh: “Zoals we je hebben gezegd, vernoemen we hem naar jou en ik spreek de wens uit dat hij even vasthoudend en even moedig wordt als jij.” Het schilderij was en is voor de familie Van Gogh het dierbaarste stuk. Vincent maakte juist dit schilderij omdat bloesem staat voor nieuw leven.

Vincent Willem heeft later het van Gogh museum opgericht en daar hangt het schilderij nog steeds.

Dit meesterwerk van Vincent van Gogh is te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Lees meer over het leven en werk van Vincent van Gogh op zijn schilderspagina.

Van Gogh Museum Amsterdam

® Van Gogh Museum, © VGME B.V.

ROND MEESTERWERK MET DE AMANDELBLOESEM VAN VINCENT VAN GOGH AAN JE MUUR

Wil jij deze prachtige oude meester van Vincent van Gogh in het rond aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print
inclusief lijst
de doeken zijn wisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
je ronde meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ronde frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend.

MOOI: met je aankoop ondersteun je het Van Gogh Museum Amsterdam ♥