Brieflezende vrouw van Vermeer aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Vermeer Johannes Brieflezende Vrouw
Muurmeesters Verspronck Woman Reading A Letter 600x600 1
Muurmeesters Verspronck Woman Reading A Letter Muurmeesters1

Brieflezende vrouw

SCHILDER

JAAR

1663

De Brieflezende vrouw is een van Vermeers beroemdste meesterwerken, kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 316,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

BRIEFLEZENDE VROUW VAN JOHANNES VERMEER

Origineel: olieverf op doek 39 x 46,5 cm bxh
Datum: 1663

Op het schilderij Brieflezende vrouw van Johannes Vermeer is een jonge vrouw afgebeeld die een brief leest, staande temidden van het meubilair van een oud Hollands huis. Het licht impliceert een raam links van haar, buiten het schilderij. Door de afwezigheid van plafond, vloer en hoeken ontstaat een zelfstandige wereld. Deze compositie is uniek onder de interieurs van Vermeer. De achterwand lijkt meer op een blauwe lucht dan op de muur die hij gewoonlijk schildert.

In de Brieflezende vrouw spelen licht en schaduw een grote rol. De schaduwen van de kaart en de stoel zijn aanwezig, maar die van de vrouw ontbreken. Hierdoor komt de vrouw los van de achtergrond en komt ze naar voren.

Kijk voor meer schilderijen van Vermeer en informatie over het leven en werk van Johannes Vermeer  op zijn schilderspagina

Het schilderij behoort tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Brieflezende vrouw van Johannes Vermeer aan je muur?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben? Kies je favoriete kunstwerk van Vermeer in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.