De bedreigde zwaan aan je muur van Muurmeesters
Muurmeesters Asselijn Jan De Bedreigde Zwaan
Klantfoto De Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn
Muurmeesters Asselijn Swan 4 600x600 1
Muurmeesters Asselijn Swan 3 600x600 1

De bedreigde zwaan

SCHILDER

JAAR

1650

De Bedreigde Zwaan, het beroemdste meesterwerk van Jan Asselijn, kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 297,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

De Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.

HET SCHILDERIJ DE BEDREIGDE ZWAAN VAN JAN ASSELIJN

Origineel: olieverf op doek 171 x 144 cm bxh

Op het wereldberoemde schilderij De bedreigde zwaan van Jan Asselijn staat een zwaan afgebeeld die haar eieren beschermt tegen een hond. Onder de zwaan staat De Raad-Pensionaris, een referentie naar Johan de Witt. Op één van de eieren staat Holland geschreven, een verwijzing naar Graafschap Holland, en boven de hond De Viand van de Staat. Deze opschriften, die later zijn toegevoegd aan De bedreigde zwaan, geven de voorstelling een allegorische betekenis van Johan de Witt, die Holland beschermt tegen de vijanden van de staat. Met vijanden wordt mogelijk Willem III van Oranje bedoeld, die door De Witt werd afgezet als stadhouder van de Unie. Naar alle waarschijnlijkheid heeft iemand anders de teksten toegevoegd, aangezien Johan de Witt pas na de dood van Jan Asselijn in 1653 raadspensionaris werd.

De zwaan was tevens het familiesymbool van familie De Witt. Of de interpretatie van dit meesterwerk van Jan Asselijn precies klopt, is niet met zekerheid te zeggen; een mooi verhaal blijft het wel.

Dit prachtige schilderij, dat terecht in de eregalerij van het Rijksmuseum hangt, kan nu ook bij jou aan de muur pronken.

GERELATEERDE PRODUCTEN