De singelbrug bij de paleisstraat van George Hendrik Breitner aan uw muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Breitner George Hendrik De Singelbrug Bij De Paleisstraat 3
Muurmeesters George Hendrik Breitner Singel
Muurmeesters George Hendrik Breitner Singel2

De singelbrug bij de paleisstraat

De Singelbrug bij de Paleisstraat van George Hendrik Breitner kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 356,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 152 x 100 cm bxh

De singelbrug bij de paleisstraat van George Hendrik Breitner

Het schilderij De Singelbrug bij de Paleisstraat in Amsterdam (ca. 1896) is één van de beroemde werken van George Hendrik Breitner en is waarschijnlijk gebaseerd op een foto. Het schilderij toont een donkere winterdag waarop wandelaars de Singelbrug oversteken. De grond en de daken zijn bedekt met natte grauwe sneeuw, die een mooi contrast vormen met de zwarte en roodbruine tinten. Er lopen veel mensen heen en weer, die soms worden weergegeven op het schilderij met enkele verfstreken. Links op het schilderij spelen meisjes en rechts staat een dienstmeisje afgeschilderd die haar rokken iets omhoog tilt, om deze zo niet door de sneeuw te laten slepen. Op De Singelbrug bij de Paleisstraat in Amsterdam wordt een alledaagse situatie weergegeven, die Breitner als momentopname heeft weten vast te leggen.

Op de voorgrond staat een vrouw, gekleed volgens de laatste Parijse mode, centraal. Zij draagt een oranjebruine pelerine met bontstroken. Ze draagt een voile voor haar gezicht en een hoed met hanenveren. Het lijkt alsof de vrouw recht op de toeschouwer afstapt.

EEN MEESTERWERK VAN BREITNER

Het schilderij is ook als kussenhoes te verkrijgen. Kijk bij de beschikbare kussenhoezen, of stuur ons even een mailtje.

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.