De staalmeesters van Rembrandt van Rijn - Muurmeesters
Muurmeesters Rijn Rembrandt Van De Staalmeesters 2
Muurmeesters Rembrandt Syndics

De Staalmeesters

JAAR

1662

De Staalmeesters van Rembrandt van Rijn is in diverse maten te bestellen en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempende panelen bijbestellen (50,- p/m2). Geef dit even aan bij je bestelnotities. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 307,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek, 279 x 191.5 cm, bxh
Datum: 1662

Staalmeesters is Rembrandts eerste en enige regentenstuk. Het werk is erg opvallend door het uitzonderlijke formaat en de meer dan levensgrote figuren. Op het werk staan meerdere staalmeesters afgebeeld, met hun ogen op de toeschouwer gericht. Op de tafel ligt een laken wat zij op kwaliteit en kleur controleerden. Ook ligt er een boek op tafel, wat hoogstwaarschijnlijk de boekhouding van de lakengilde betreft. Eén van hen komt uit zijn stoel omhoog, alsof hij de toeschouwer net opmerkt.

Het groepsportret van de vijf heren was bedoeld voor het Staalhof in de Staalstraat in Amsterdam. Daar controleerden de staalmeesters de kwaliteit en kleur van aangeboden lakens. Het was een onbetaalde erefunctie. De afgebeelde staalmeesters in het schilderij Staalmeesters van Rembrandt van Rijn oefenden hun taak uit van Goede vrijdag 1661 tot Goede Vrijdag 1662.

Lees meer over het leven en werk van Rembrandt van Rijn op zijn schilderspagina.

Het schilderij behoort tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

DE STAALMEESTERS: EEN MEESTERWERK VAN REMBRANDT VAN RIJN AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.