Bestel "De stier" voor aan uw muur! - Muurmeesters
Muurmeesters Potter Paulus De Stier
Muurmeesters Potter The Bull

De Stier

SCHILDER

JAAR

1647

De stier van Paulus Potter is te bestellen in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2). Geef dit even aan bij je bestelnotities. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 257,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 339 x 235,5 cm bxh
Datum: 1647

Door stukken linnen links en rechts aan te naaien heeft Paulus Potter het schilderij De Stier vergroot ná het schilderen van de stier. Dit deed hij om de figuren links, en de weilanden met grazend vee rechts erbij te schilderen. Op de achtergrond is de stad Rijswijk te zien. Paulus heeft veel aandacht gegeven aan details als de snorharen van de koe, de vliegen bij stierenrug, de kikker op de grond en de leeuwerik in de lucht.

Het was bijzonder dat Paulus Potter ervoor koos een gewone stier zo groot af te beelden, maar het weergegeven tijdsbeeld is minstens zo bijzonder. De hoorns van de stier zijn van een 2 jarige, de tanden van een 4 jarige, de schouders van een volgroeide stier en het achterste deel van een jonge stier.

Het schilderij hing oorspronkelijk op de Galerij Prins Willem V in het Buitenhof maar werd door Napoleon meegenomen naar Parijs om in het Louvre op te hangen. Na Napoleons aftreden werd het schilderij met paard en wagen opgehaald uit Parijs en in het Mauritshuis te Den Haag opgehangen. Het is het beroemdste schilderij van Paulus Potter en het boegbeeld van de Hollandse naturalistische schilderkunst.

Kijk voor meer informatie over het leven en werk van Paulus Potter op zijn schilderspagina

De Stier van Paulus Potter is te zien in het Mauritshuis in Den Haag

MEESTERWERK DE STIER VAN PAULUS POTTER AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben? Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.