De vrolijke drinker aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Hals Frans De Vrolijke Drinker
Muurmeesters Hals Merry Drinker Dining 600x600 1
Muurmeesters Merry Drinker

De Vrolijke Drinker

SCHILDER

JAAR

1630

De Vrolijke drinker van Frans Hals kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 312,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

DE VROLIJKE DRINKER VAN FRANS HALS

Origineel: olieverf op doek 66,5 x 81 cm, bxh
Datum: 1630

De vrolijke drinker, eigenlijke titel Een schutter die een berkenmeier vasthoudt, is een beroemd schilderij van de Nederlandse schilder Frans Hals. De precieze identiteit van de geportretteerde persoon is nooit vastgesteld, maar de kleding doet vermoeden dat het een koopman betreft in schutterskledij en wordt gedateerd op 1628-1630.

De vrolijkheid van de afgebeelde man is betrekkelijk. De man biedt de kijker een glas wijn aan met zijn lippen licht geopend, wat duidt op het feit dat hij mogelijk iets wilt zeggen. Zijn rood aangelopen wangen en zijn twinkelende ogen, doen vermoeden dat hij verrast is de toeschouwer te zien.

Frans Hals zorgt voor een levendige en bewegelijke indruk met zijn snelle, losse en spontane penseelhantering. De vrolijke drinker wekt de indruk dat er niet geposeerd is. De fysieke realiteit van de vrolijke drinker is ongekend krachtig, zeker voor een schilderij uit die tijd.

Lees meer over het leven en werk van Frans Hals en bekijk zijn schilderijen in onze collectie op zijn schilderspagina.

De Vrolijke drinker behoort tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam

De vrolijke drinker van Frans Hals aan je muur?

Wil jij dit prachtige Hollandse meesterwerk bij jou aan de muur hebben? Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten