Het Puttertje van Fabritius in het ovaal aan je muur? – Muurmeesters
Fabritius 8217 Puttertje Ovaal
Fabritius 8217 Puttertje Ovaal
Fabritius 8217 Puttertje Ovaal

Fabritius’ Puttertje- ovaal

SCHILDER

JAAR

1654

Maak van je muur een Meesterwerk met deze ovale uitvoering van Fabritius' Puttertje. Het ovale frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in een hoogte van 100 of 150 cm.

Je Muurmeester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwarte MDF lijst met een fluwelen uitvoering. Alleen nog in Nederland verkrijgbaar Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 595,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Het Puttertje van Fabritius in het ovaal aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Carel Fabritius  in het ovaal aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print op fluweel
inclusief zwarte MDF lijst
beschikbaar in verschillende maten
je ovale meester wordt gemonteerd geleverd
prijzen zijn inclusief lijst en fluwelen doek
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ovale frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend. Buiten Nederland worden de ronde frames helaas (nog) niet geleverd.

HET SCHILDERIJ HET PUTTERTJE – 1654

Origineel: olieverf op paneel 22,8 x 33,5 cm bxh

Het Puttertje ofwel de distelvink, is een van de beroemdste vogeltjes in de kunstgeschiedenis. Het vogeltje is te herkennen aan het rode masker op zijn kopje en de fel gele strepen op zijn vleugels. Het Puttertje werd in de 17de eeuw als huisdier gehouden met een kettinkje aan zijn pootje en kon worden geleerd om water te putten uit het waterbakje. Vandaar de naam Puttertje. Toen Carel dit zag wilde hij het vastleggen op een schilderij. Carel schilderde het vogeltje tegen een vaal witte muur zodat hij ook gebruik kon maken van de schaduw.

Het puttertje is bedoeld als oogbedrieger. Net echt. Toch werkte Fabritius allesbehalve ‘fotografisch’. Van dichtbij is zelfs heel goed te zien hoe hij het deed: intuïtief, met toetsen, veegjes, dun en dik opgebracht, klodders en richeltjes, een kras in de verf. In die vrijheid herken je de invloed van Rembrandt want Carel Fabritius was in de leer bij Rembrandt van Rijn rond 1642/1643.

Tijdens een ontploffing van het Delfts Kruithuis werd het huis en atelier van Carel geraakt en beide brandden af. Carel Fabritius kwam hierbij zelfs om het leven. Het vermoeden bestaat dat kleine deukjes, aan het licht gekomen tijdens een restauratie, in het meesterwerk Het Puttertje afkomstig zijn van gruis/kruid inslag van deze ontploffing.

Het Puttertje is één van de kleinste schilderijtjes en is in de belangstelling komen te staan na publicatie van het boek van de Amerikaanse schrijfster Donna Tartt genaamd “het Puttertje”

Het Puttertje is te zien in het Mauritshuis in Den Haag.