Het Puttertje van Fabritius in het ROND aan je muur? – Muurmeesters
Fabritus Puttertje
Rondemeester Fabricius Puttertje
Rondemeester Fabricius Puttertje2

Fabritius’ Puttertje- Rond

SCHILDER

JAAR

1654

Maak van je muur een Meesterwerk met deze ronde uitvoering van Fabritius' Puttertje. Het ronde frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in diverse maten.

Je ronde meester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwart frame met een fluweelachtige print. Luxe, sterk, kleurvast en met een zachte touch. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 428,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Het Puttertje van Fabritius in het rond aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Carel Fabritius  in het rond aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print
inclusief lijst
de doeken zijn wisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
je ronde meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ronde frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend.

HET SCHILDERIJ HET PUTTERTJE – 1654

Origineel: olieverf op paneel 22,8 x 33,5 cm bxh

Het Puttertje ofwel de distelvink, is een van de beroemdste vogeltjes in de kunstgeschiedenis. Het vogeltje is te herkennen aan het rode masker op zijn kopje en de fel gele strepen op zijn vleugels. Het Puttertje werd in de 17de eeuw als huisdier gehouden met een kettinkje aan zijn pootje en kon worden geleerd om water te putten uit het waterbakje. Vandaar de naam Puttertje. Toen Carel dit zag wilde hij het vastleggen op een schilderij. Carel schilderde het vogeltje tegen een vaal witte muur zodat hij ook gebruik kon maken van de schaduw.

Het puttertje is bedoeld als oogbedrieger. Net echt. Toch werkte Fabritius allesbehalve ‘fotografisch’. Van dichtbij is zelfs heel goed te zien hoe hij het deed: intuïtief, met toetsen, veegjes, dun en dik opgebracht, klodders en richeltjes, een kras in de verf. In die vrijheid herken je de invloed van Rembrandt want Carel Fabritius was in de leer bij Rembrandt van Rijn rond 1642/1643.

Tijdens een ontploffing van het Delfts Kruithuis werd het huis en atelier van Carel geraakt en beide brandden af. Carel Fabritius kwam hierbij zelfs om het leven. Het vermoeden bestaat dat kleine deukjes, aan het licht gekomen tijdens een restauratie, in het meesterwerk Het Puttertje afkomstig zijn van gruis/kruid inslag van deze ontploffing.

Het Puttertje is één van de kleinste schilderijtjes en is in de belangstelling komen te staan na publicatie van het boek van de Amerikaanse schrijfster Donna Tartt genaamd “het Puttertje”

Het Puttertje is te zien in het Mauritshuis in Den Haag.