Met je aankoop ondersteun je het Frans Hals Museum ♥

Feestmaal van de Sint-Jorisschutterij 1616 Frans Hals

Dit is het eerste schuttersstuk dat Frans Hals schilderde. In totaal schilderde hij er zes, waarvan vijf in opdracht van Haarlemse schutterijen en één voor een Amsterdamse. Hals portretteerde hier de officieren hier aan de feestelijke maaltijd bij he... Lees verder...
€295,00
Inclusief btw. Gratis verzending in de Benelux
Vorm: Origineel
Doek : Standaard Los doek
Framekleur : Zwart
Afmeting : 145x75 cm
Rechthoekig of rond?

De rechthoekige variant is gelijk aan de verhoudingen van het originele kunstwerk.

Wil je eens iets anders? Kies voor rond!

Normaal of fluweel doek?

Je hebt bij Muurmeesters naast ons standaard doek nu ook de keuze voor een fluwelen doek.

Het standaard doek van Muurmeesters is gemaakt van een zeer stevige, gladde stof wat perfect is voor de prints van de oude meesterwerken.

Ons fluweel is dikker van stof, heeft een zachtere uitstraling, een glansje en daarmee een hoge aaibaarheidsfactor.

Kleur van de lijst

De Muurmeesters worden geleverd in stevige, luxe aluminium frames waarin de doeken volledig tot hun recht komen. Deze frames zijn 27 mm dik en verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, aluminium, goud en leerlook.

Akoestiek verbeteren?

Last van galm in huis of kantoor? Het is mogelijk je Muurmeester te voorzien van dempende panelen om de akoestiek in ruimtes te verbeteren.

Het materiaal zal precies op de maat van je frame worden geleverd, in 1 deel of in meerdere delen en is eenvoudig achter je doek te plaatsen.

Snel geleverd

Binnen 8 werkdagen geleverd.
Gratis.

Eenvoudig te wisselen

Een wisselbaar doek en frame:
je eigen expositie.

De allerbeste kwaliteit

Want dat verdienen deze Meesters.
Niks minder.

Verbeter de akoestiek

Verminder galm.
Bestel geluiddempende panelen.

Het Muurmeester systeem

Over het materiaal

Een Muurmeester is een hoogwaardige print op textiel, gespannen in een aluminium frame.

Dankzij de zeer hoge kwaliteit komen de werken tot leven, krijgen ‘body’ en behouden hun oorspronkelijke kracht en schoonheid. Het doek is stevig, kreukvrij en kleurvast. Makkelijk te reinigen én te verwisselen.

Lees meer over het materiaal en de opties

Muurmeester reviews

MUURMEESTERS X FRANS HALS MUSEUM

Een samenwerking met het Frans Hals Museum

Als officiële licentienemer werken we nauw samen met het Frans Hals Museum en hebben we toegang tot veel extra informatie van curatoren zodat we veel interessante details kunnen delen en kunnen we de allerbeste kwaliteit garanderen.

Met je aankoop ondersteun je het Frans Hals Museum ♥

Feestmaal van de Sint-Jorisschutterij 1616

Frans Hals

Dit is het eerste schuttersstuk dat Frans Hals schilderde. In totaal schilderde hij er zes, waarvan vijf in opdracht van Haarlemse schutterijen en één voor een Amsterdamse. Hals portretteerde hier de officieren hier aan de feestelijke maaltijd bij het einde van hun driejarig dienstverband.
Door ze om de tafel te plaatsen, wat een illusie geeft van een ontspannen conversatie, gaf hij de schutters alle ruimte binnen het beeldvlak. Door deze ruimte en diepte ontstaan diagonale lijnen en kijk je door het raam naar het huidige Proveniershuis. Frans heeft het waarschijnlijk op locatie in het voormalig vrouwenklooster Sint Michielsklooster in de Grote Houtstraat gemaakt omdat het te groot was voor zijn eigen atelier. Handig was dat hij zelf dichtbij het gilde in de Peuzelaarssteeg woonde.
Frans zat zelf ook bij het gilde van 1612 tot 1615 als derde vendel van het 3e korporaalschap en kende alle leden.
De geportretteerden
Links zitten de provoost en de kolonel (met oranje sjerp), de hoogste in rang. Meer naar rechts volgen de drie kapiteins, gevolgd door de drie luitenants. De drie vaandrigs maken juist hun opwachting. Hun entree verhoogt de dynamiek van actie en reactie binnen de groep.
Over het meesterlijke schilderen van Frans Hals
Frans Hals was niet alleen heer en meester in het schilderen van gezichten en uitdrukkingen, maar ook in het weergeven stoffen en materialen, zoals het damasten tafelkleed, de brokaten kussen en de hellebaarden (houw- en stootwapens).
Frans Hals onderscheidt zich van zijn tijdgenoten door een opvallend losse schildertoets. Van dichtbij zijn de afzonderlijke penseelstreken steeds goed te onderscheiden. Gezien van enige afstand ontstaat het totaalbeeld. Hals wordt hierom ook wel de ‘meester van de losse toets’ genoemd.