Het Joodse bruidje van Rembrandt van Rijn aan uw muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Rijn Rembrandt Van Het Joodse Bruidje
Muurmeesters Rembrandt Jewish Bride 2 600x600 1
Muurmeesters Rembrandt Jewish Bride 3 600x600 1

Het Joodse bruidje

Het Joodse Bruidje is één van Rembrandts beroemdste schilderijen en kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 322,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olie op doek, 166,5 x 121 cm bxh

Het Joodse bruidje van Rembrandt van Rijn

Het schilderij Het Joodse bruidje van Rembrandt van Rijn toont een man en een vrouw in een innige omhelzing. De titel dient niet al te letterlijk te worden genomen. Het is niet duidelijk of de vrouw Joods is en of zij de bruid is van de man op het schilderij. Over wie er precies op het doek staan afgebeeld kan enkel gespeculeerd worden. Het zou kunnen dat Rembrandt Het Joodse bruidje geschilderd heeft in opdracht van het stel en dat het paar zich liet afbeelden als Bijbelse figuren, zoals Ruth en Boaz of Isaak en Rebekka. Soortgelijke portretten kwamen veel voor in de tijd van Rembrandt.

Er zijn kunsthistorici die de zoon van Rembrandt, Titus van Rijn, menen te herkennen. In 1668 trouwde hij met Magdalena van Loo. Echter identificeerde Jac. Zwarts in 1929 het stel als het Joodse echtpaar Miguel de Barrios en Abigail de Pina. Ook wordt er gesuggereerd dat het mogelijk om Bartholomeus Vaillant‏ en Elisabeth van Swanenburg gaat, de voorouders van Christiaan Everhard Vaillant, die mogelijk de oudste bekende eigenaar van het werk was.

HET JOODSE BRUIDJE VAN REMBRANDT VAN RIJN

Het schilderij is ook als kussenhoes te verkrijgen. Kijk bij de beschikbare kussenhoezen, of stuur ons even een mailtje.

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.