Het Melkmeisje aan je muur van Muurmeesters
©-MUURMEESTERS-Vermeer-Johannes-het-melkmeisje
Muurmeesters Vermeer Milkmaid
Muurmeesters Het Melkmeisje Schilder Johannes Vermeer2
Muurmeesters Het Melkmeisje Schilder Johannes Vermeer

Het Melkmeisje

SCHILDER

Dit meesterwerk van Johannes Vermeer is te bestellen in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 276,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 41 x 45,5 cm bxh

Het Melkmeisje van Johannes Vermeer

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.

SCHILDERIJ HET MELKMEISJE VAN JOHANNES VERMEER – CA 1660

Het melkmeisje (ca. 1660) is één van de meesterwerken van Johannes Vermeer. Op het schilderij wordt een dienstmeid afgebeeld, als zodanig te herkennen door haar eenvoudige kleding en hoofdkapje. Op het schilderij schenkt de vrouw melk in een kan, waaraan het schilderij haar naam te danken heeft. Deze alledaagse handeling balde Vermeer samen tot een indrukwekkend schilderij

Op het schilderij staat het melkmeisje in het midden van een kamer. Links van haar is een venster te zien, waardoor er licht binnenvalt. Links van haar bevindt zich een tafel met een kleed. Op de tafel staan diverse waren, waaronder een rieten mand met brood, een kan, schaal en koperen pot. De aandacht van het melkmeisje is gericht op de schaal waarin zij de melk schenkt. Op de straal melk na lijkt niets te bewegen in het schilderij. Rechts in de schaars ingerichte kamer is een stoof afgebeeld. Dat de kamer wellicht een verleden kent, wordt duidelijk door de muur achter het melkmeisje. In de muur zijn gaten te zien en er steekt een spijker uit.

Het Melkmeisje van Johannes Vermeer is geveild in 1765, toen Leendert Pieter de Neufville de collectie verkocht. In 1908 werd het werk door de Vereniging Rembrandt voor het Rijksmuseum Amsterdam aangeschaft, waar het nu nog steeds te bewonderen is.

Bekijk meer van Johannes schilderijen op zijn schilderspagina.