Het straatje, gezicht op huizen in Delft van Johannes Vermeer aan uw muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Vermeer Johannes Het Straatje
Klantfoto Het straatje, Vermeer
Muurmeesters Vermeer Little Street 600x600 1
Muurmeesters Vermeer Little Street 1 600x600 1

Het straatje, gezicht op huizen in Delft

SCHILDER

Dit meesterwerk van Johannes Vermeer is te bestellen in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 320,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 44 x 54,3 cm bxh 

Het straatje, gezicht op huizen in Delft van Johannes Vermeer

Het straatje is een schilderij van de Hollandse schilder Johannes Vermeer en staat ook bekend als Gezicht op huizen in Delft. Het schilderij Het straatje is één van de twee stadsgezichten van Vermeer die bekend zijn.

Het schilderij Het straatje toont een steegje met delen van huizen in Delft. Het gewone leven dat wordt geïllustreerd op het schilderij, behoort tot een ander thema dan Vermeers voorgaande Bijbelse en mythologische thema’s. Het straatje is waarschijnlijk omstreeks 1658 geschilderd en hangt sinds de jaren twintig in het rijksmuseum.

De schrobgoot in het midden van het schilderij geeft aan dat de huizen, Vlamingstraat 40-42 in Delft, dichtbij een gracht staan. De compositie is spannend en evenwichtig. De bakstenen muren, met witkalk en scheuren, lijk je bijna aan te kunnen raken. In het huis rechts op het schilderij woonde de tante van Vermeer, tante Ariaentgen Claes met haar kinderen, van omstreeks 1645 tot 1670.

EEN MEESTERWERK VAN JOHANNES VERMEER

Het schilderij is ook als kussenhoes te verkrijgen. Kijk bij de beschikbare kussenhoezen, of stuur ons even een mailtje.

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.