Het vrolijke huisgezin aan je muur van Muurmeesters
Muurmeesters Steen Jan Havicksz Het Vrolijke Huisgezin
Klantfoto Het vrolijke huisgezin, Jan Steen
Muurmeesters Steen Merry Family 600x600 1

Het vrolijke huisgezin

Het Vrolijke huisgezin van Jan Steen kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 330,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 141 x 110,5 cm bxh

Het Vrolijke huisgezin van Jan Steen

Het vrolijke huisgezin is één van de beroemde werken van Jan Steen. Dit schilderij, gemaakt in 1668, laat goed zien hoe mensen destijds gekleed gingen, hoe zij woonden, aten en dronken. Op het schilderij wordt een woonkamer afgebeeld, waar meerdere dingen aan de hand zijn en waarin iedereen zijn eigen gang gaat. Er is chaos te zien en de kinderen doen precies die dingen die slecht voor hen zijn, zoals wijn drinken en roken. Het vrolijke huisgezin toont een rommelig huishouden waarin geen regels zijn en de orde ontbreekt. Het vrolijke huisgezin is een ‘huishouden van Jan Steen’.

Er hangt een briefje aan de schoorsteen met de spreuk: "Soo D'Oude Songen, Soo Pypen De Jonge" Met dit oude gezegde wordt duidelijk gemaakt dat jongeren het verkeerde gedrag van ouderen overnemen, wat duidelijk naar voren komt in dit schilderij. Met Het vrolijke huisgezin wilde Jan Steen de maatschappij hiervoor waarschuwen.

EEN MEESTERWERK VAN JAN STEEN

Het schilderij is ook als kussenhoes te verkrijgen. Kijk bij de beschikbare kussenhoezen, of stuur ons even een mailtje.

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.