Isabella Clara Eugenia van Habsburg van Frans Pourbus Atelier aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Pourbus Atelier Frans Isabelle Clara Eugenia Van Habsburg Echtgenote Van Aartshertog Albrecht Van Oostenrijk
Muurmeesters Pourbus Isabelle 2 600x600 1

Isabella Clara Eugenia van Habsburg

JAAR

1600

Maak van je muur een Meesterwerk met dit portret van Isabella. Te bestellen in diverse maten en een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 330,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Meesterwerk Isabella Clara Eugenia van Habsburg van Frans Pourbus Atelier aan je muur

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben? Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten

HET SCHILDERIJ ISABELLA CLARA EUGENIA  – CA. 1600

Origineel: olieverf op koper 22,5 x 28,5 cm, bxh

Het portret van Isabella in opdracht gemaakt van Isabelle Clara Eugenia ( 1566 – 1633). Het portret laat een statische, afstandelijke vrouw zonder enige emotie zien, in al haar pracht en praal. Zo wilde ze zich graag voorgesteld zien.

Isabella werd geboren in Segovia, Spanje, op 12 augustus 1566. Haar ouders zijn Filips II en zijn derde vrouw Elisabeth van Valois.

In 1593 werd Isabella door haar vader als opvolger van de Franse troon aangegeven omdat Hendrik IV, een protestant, aan de macht dreigde te komen.

Wat ook geschiedde doordat Hendrik zich bekeerde tot het katholieke geloof.

Kort voor de dood van haar vader, Filips II, werd zij uitgehuwelijkt aan Albrecht van Oostenrijk, haar volle neef. Op 18 april 1599 wordt het huwelijk voltrokken in Valencia en vertrekken Isabella en Albrecht naar Brussel. Ze krijgen 3 kinderen die op jonge leeftijd overlijden.

Na het overlijden van Albrecht in 1621 wil Isabella terug naar Spanje om in het klooster van Monasterio de las Descalzas Reales toe te treden. Dit werd echter niet toegestaan en zodoende bleef Isabella in Brussel als landvoogdes. Haar laatste jaren bracht Isabella door in een klooster in Tervuren nadat zij was toegetreden tot de orde der Clarissen.

Ook van Isabella’s man Albrecht van Oostenrijk is een portret gemaakt door Frans Pourbus II.

Lees meer over het leven en werk van Frans Pourbus II op zijn schilderspagina.