Meisje in witte kimono van George Hendrik Breitner aan uw muur? -Muurmeesters
Muurmeesters Breitner George Hendrik Meisje In Witte Kimono 1
Klantfoto Meisje in witte kimono, Breitner
Muurmeesters Breitner Kimono 600x600 1
Muurmeesters Breitner Kimono 2 600x600 1

Meisje in witte kimono

Meisje in Witte Kimono van George Hendrik Breitner kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 293,00
Vanaf 264,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek  57 x 59 cm bxh

Meisje in Witte Kimono van George Hendrik Breitner

Het schilderij Meisje in witte kimono toont de frêle zestienjarige hoedenverkoopster uit de Jordaan, Geesje Kwak. Op het schilderij ligt Geesje ontspannen, maar tevens wat gekunsteld, op een divan. Om haar heen staan oosters getinte interieurstukken, die een zekere rust uitstralen. Ze wordt door George Hendrik Breitner enigszins eendimensionaal afgebeeld, met het hoofd naar link. De compositie wijkt af van Breitners ruigere werk uit de voorafgaande jaren en de jaren die volgen en is geschilderd in een vormvaste stijl, net als de rest van zijn kimono-schilderijen. De werken zijn intiemer en minder bewegelijk.

Geesje Kwak wordt twaalf keer als kimono-meisje geschilderd door de Breitner. Er bestaat ook een schilderij genaamd Meisje in rode kimono, waarbij Geesje bijna in een bijna identieke pose ligt. Ook is er een versie waarbij Geesje voor een spiegel zit en één waarbij zij languit op de divan ligt. De kimono-schilderijen zijn veelal gebaseerd op zelfgemaakte foto’s.

EEN MEESTERWERK VAN BREITNER

Het schilderij is ook als kussenhoes te verkrijgen. Kijk bij de beschikbare kussenhoezen, of stuur ons even een mailtje.

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.