Portret van Frans Hals aan uw muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Hals Frans Portrait Of A Man
Muurmeesters Frans Hals Portrait Of A Man 2 600x600 1

Portret van een man

SCHILDER

Portret van een man, één van de meesterwerken van Frans Hals, kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 298,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

PORTRET VAN EEN MAN VAN FRANS HALS

Origineel: Olieverf op doek 80,6 x 66 cm b x h

Dit schitterend geschilderde portret is te dateren aan de hand van het stijlvolle kostuum. Duyst van Voorhout was een Haarlemse brouwer, een van de meest lucratieve beroepen uit die tijd. Hij bezat zevenenveertig schilderijen bij zijn dood, maar geen van de portretten - zoals gebruikelijk bij boedelinventarissen - is voorzien van een kunstenaarsnaam.

Het portret moet dateren van omstreeks 1636-38, te oordelen naar de stijl van het kostuum, in het bijzonder de zeer brede kanten kraag die tot over de schouders reikt.

Ene Nicolaes (Claes) Pietersz Duyst van Voorhout was in 1629, toen hij zijn leeftijd opgaf als negenentwintig jaar, eigenaar van een Haarlemse brouwerij genaamd Het Swaenshals. Hij was de zoon van de brouwer Pieter Claesz Duyst van Voorhout en zijn vrouw, Maria Quirijnsdr Aecker. Het kan hier zeker gaan om een man van midden- tot eind dertig. Uit een inventaris van de nalatenschap van Nicolaes Duyst (of Duijst) van Voorhout, gedateerd 7 november 1650, blijkt dat hij een enthousiast verzamelaar van schilderijen was, en dat hij een of twee portretten van zichzelf bezat. De naam van Hals wordt in de inventaris niet genoemd, maar geen van de negen portretten in de inventaris wordt toegeschreven.

Portret van een man van Frans Hals aan je muur?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk op de schilderspagina van Frans Hals in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.