Portret van Jacob Olycan van Frans Hals aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Hals Frans Portret Van Jacob Olycan
Muurmeesters Frans Hals Portret Van Jacob Olycan Impressie
Muurmeesters Frans Hals Portret Van Aletta Hanemans Impressie 2

Portret van Jacob Olycan

SCHILDER

JAAR

1625

Maak van je muur een Meesterwerk met dit portret van Jacob Olycan van Frans Hals. Te bestellen in diverse maten en een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 269,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 98,3 x 123,8 cm bxh

Jacob Olycan was een rijke Haarlemse bierbrouwer. Toen hij trouwde met Aletta Hanemans liet het paar zich portretteren door de beste portretschilder van de stad: Frans Hals. Die maakte twee schilderijen. De bruidegom links en de bruid rechts, geheel volgens de conventie.

Olycan, 29 jaar oud, kijkt ons met de arm in de zij vanuit de hoogte aan en straalt trots en zelfverzekerdheid uit. Hij draagt een deftig glanzend, zwart pak en een uitbundige kraag van wit kant, die heel trefzeker geschilderd zijn.

Omdat Frans Hals dit meesterwerk verfijnder schilderde dan zijn gebruikelijke, lossere stijl kunnen we zien dat de opdracht was een goede gelijkenis te schilderen.

Het Portret van Jacob Olycan is te zien in het Mauritshuis in Den Haag

Portret van Jacob Olycan van Frans Hals

Wil je een indrukwekkend meesterwerk van Frans Hals aan je muur? Bekijk zijn schilderijen en kies jouw favoriete schilderij in de gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.