Rembrandts portret van Marten Soolmans aan de muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Rijn Rembrandt Van Portret Van Marten Soolmans
Muurmeesters Rembrandt Marten En Oopjen 600x600 2
Muurmeesters Rembrandt Marten 600x600 1
Klantfoto van Marten Soolmans - Rembrandt van Rijn.

Portret van Marten Soolmans

JAAR

1634

Maak van je muur een Meesterwerk met dit portret van Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn. Te bestellen in diverse maten en een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 265,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 132 x 207,5 cm bxh
Datum: 1634

De schilderijen zijn huwelijksportretten van Marten en Oopjen die in het huwelijk traden op 28 juni 1633. Het huwelijk lijkt gebaseerd op liefde gezien het verschil in afkomst van de families. De schilderijen zijn aangeschaft voor Fl. 500,--. Het schilderij laat Marten als 20-jarige jongeman zien, het lijkt of hij beweegt richting Oopjen. Marten reikt de handschoen, een symbool van het huwelijk. Marten Soolmans draagt een zijden pak met een kanten kraag, prachtige kousenbanden en zeer grote kanten rozetten op zijn schoenen. Marten en Oopjen krijgen samen 3 kinderen, Hendrick (1634), Jan (1636) en Cornelia (1637). Marten overlijdt op jonge leeftijd in 1641.

Marten werd geboren in 1613. Zijn vader Jan Soolmans, een handelaar in suiker, was tijdens het Beleg van Antwerpen gevlucht naar Nederland.

Bijzonder aan de potretten

Het zijn de grootste portretten die Rembrandt heeft gemaakt. Levensgroot formaat portretten waren normaal voorbehouden aan de Europese adel. De schilderijen laten een en al luxe zien, niet alleen in de kleding maar ook een marmeren vloer die uitzonderlijk was voor die tijd. De man werd altijd naar links afgebeeld in verband met de lichtinval die daardoor maar een deel van het gezicht laat zien. De vrouw daarentegen kreeg al het licht in het gezicht en werd rechts afgebeeld. Er is een duidelijk lijnenspel te zien waar Rembrandt gebruik van heeft gemaakt. Ook heeft hij het licht en donker met wat meer contrast aangezet dan in de realiteit. Rembrandt heeft alles zelf geschilderd. Bij andere schilderijen liet Rembrandt zijn leerlingen nog wel eens de achtergrond of de kleding schilderen.

Het portret van Oopjen vind je hier.

Lees meer over het leven en werk van Rembrandt van Rijn op zijn schilderspagina.

Het schilderij behoort tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Louvre in Parijs.

PORTRET VAN MARTEN SOOLMANS VAN REMBRANDT VAN RIJN AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.