Ovalen portret van Oopjen Coppit van Rembrandt van Rijn aan je muur? - Muurmeesters
Portret Van Oopjen Coppit 8211 Ovaal
Portret Van Oopjen Coppit 8211 Ovaal
Portret Van Oopjen Coppit 8211 Ovaal

Portret van Oopjen Coppit – ovaal

JAAR

1634

Maak van je muur een Meesterwerk met deze unieke ovale uitvoering van Oopjen Coppit.

Je Muurmeester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwarte MDF lijst met een fluwelen uitvoering. Alleen nog in Nederland verkrijgbaar. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 595,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 132 x 207,5 cm bxh
Datum: 1634

De schilderijen zijn huwelijksportretten van Marten en Oopjen die in het huwelijk traden op 28 juni 1633. Het huwelijk lijkt gebaseerd op liefde gezien het verschil in afkomst van de families. De schilderijen zijn aangeschaft voor Fl. 500,--. Oopjen brengt Fl. 35.000,-- mee als bruidsschat. Het schilderij laat Oopjen zien als 22 jarige jonge vrouw waarbij het lijkt of zij beweegt naar Marten, Oopjen tilt haar jurk op en stapt een trapje af. Oopjen Coppit gaat gekleed in een zwart zijden zomerjurk met kantenkraag en om haar middel draagt ze een lint afgezet met rozet. Ze draagt een parelketting, armband en oorbellen en een zwarte sluier over haar kroeskapsel. Op de linkerslaap zit een mouche, een schoonheidsvlekje. Dit was in die tijd in de mode. In haar hand heeft Oopjen een waaier en gouden ketting.

Marten en Oopjen krijgen samen 3 kinderen, Hendrick (1634), Jan (1636) en Cornelia (1637).  Na het overlijden van Marten in 1641 hertrouwt Oopjen in 1646 met kapitein Marten Pietersz Daeij. Ze overlijdt in Alkmaar in 1689.

Oopjen werd geboren in 1611 als dochter van een zeer vermogend en oude regentenfamilie die rijk is geworden met de handel in graan en buskruit.

Bijzonder aan dit werk van Rembrandt

Het zijn de grootste portretten, op levensgroot formaat, die Rembrandt heeft gemaakt. Normaal alleen te zien bij de Europese adel. De schilderijen laten een en al luxe zien, niet alleen de kleding maar ook een marmeren vloer die niet gewoon was voor die tijd. De man werd altijd naar links afgebeeld in verband met de lichtinval die daardoor maar een deel van het gezicht laat zien. De vrouw daarentegen kreeg al het licht in het gezicht en werd rechts afgebeeld. Er is een duidelijk lijnenspel te zien waar Rembrandt gebruik van heeft gemaakt. Ook heeft hij het licht en donker met wat meer contrast aangezet dan in de realiteit. Rembrandt heeft alles zelf geschilderd. Bij andere schilderijen liet Rembrandt zijn leerlingen nog wel eens de achtergrond of de kleding schilderen.

Het portret van Marten vind je hier.

Lees meer over het leven en werk van Rembrandt van Rijn op zijn schilderspagina.

Het schilderij behoort tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Louvre in Parijs.

OVAAL PORTRET VAN OOPJEN COPPIT VAN REMBRANDT VAN RIJN AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print op fluweel
inclusief zwarte MDF lijst
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en fluwelen doek
Je ovale meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ovale frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend. Buiten Nederland worden de ronde frames helaas (nog) niet geleverd.