Portret van Oopjen Coppit van Rembrandt van Rijn aan uw muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Rijn Rembrandt Van Portret Van Oopjen Coppit
Portret Van Oopjen Coppit
Muurmeesters Rembrandt Marten En Oopjen 600x600 1

Portret van Oopjen Coppit

JAAR

1634

Maak van je muur een Meesterwerk met Oopjen Coppit van Rembrandt van Rijn. Te bestellen in diverse maten en een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 265,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 132 x 207,5 cm bxh
Datum: 1634

De schilderijen zijn huwelijksportretten van Marten en Oopjen die in het huwelijk traden op 28 juni 1633. Het huwelijk lijkt gebaseerd op liefde gezien het verschil in afkomst van de families. De schilderijen zijn aangeschaft voor Fl. 500,--. Oopjen brengt Fl. 35.000,-- mee als bruidsschat. Het schilderij laat Oopjen zien als 22 jarige jonge vrouw waarbij het lijkt of zij beweegt naar Marten, Oopjen tilt haar jurk op en stapt een trapje af. Oopjen Coppit gaat gekleed in een zwart zijden zomerjurk met kantenkraag en om haar middel draagt ze een lint afgezet met rozet. Ze draagt een parelketting, armband en oorbellen en een zwarte sluier over haar kroeskapsel. Op de linkerslaap zit een mouche, een schoonheidsvlekje. Dit was in die tijd in de mode. In haar hand heeft Oopjen een waaier en gouden ketting.

Marten en Oopjen krijgen samen 3 kinderen, Hendrick (1634), Jan (1636) en Cornelia (1637).  Na het overlijden van Marten in 1641 hertrouwt Oopjen in 1646 met kapitein Marten Pietersz Daeij. Ze overlijdt in Alkmaar in 1689.

Oopjen werd geboren in 1611 als dochter van een zeer vermogend en oude regentenfamilie die rijk is geworden met de handel in graan en buskruit.

Bijzonder aan dit werk van Rembrandt

Het zijn de grootste portretten, op levensgroot formaat, die Rembrandt heeft gemaakt. Normaal alleen te zien bij de Europese adel. De schilderijen laten een en al luxe zien, niet alleen de kleding maar ook een marmeren vloer die niet gewoon was voor die tijd. De man werd altijd naar links afgebeeld in verband met de lichtinval die daardoor maar een deel van het gezicht laat zien. De vrouw daarentegen kreeg al het licht in het gezicht en werd rechts afgebeeld. Er is een duidelijk lijnenspel te zien waar Rembrandt gebruik van heeft gemaakt. Ook heeft hij het licht en donker met wat meer contrast aangezet dan in de realiteit. Rembrandt heeft alles zelf geschilderd. Bij andere schilderijen liet Rembrandt zijn leerlingen nog wel eens de achtergrond of de kleding schilderen.

Het portret van Marten vind je hier.

Lees meer over het leven en werk van Rembrandt van Rijn op zijn schilderspagina.

Het schilderij behoort tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Louvre in Parijs.

PORTRET VAN OOPJEN COPPIT VAN REMBRANDT VAN RIJN AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.