Portret van Filips III in het ROND aan je muur? – Muurmeesters
Pourbus Filips Iii
Rondemeester Philips
Rondemeester Philips 2

Pourbus’ Filips III – Rond

JAAR

1600

Maak van je muur een Meesterwerk met dit ronde portret van Filips III, koning van Spanje. Het ronde frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in diverse maten.

Je ronde meester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwart frame met een fluweelachtige print. Luxe, sterk, kleurvast en met een zachte touch. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 428,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Rond meesterwerk Filips III  Koning van Spanje aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Frans Pourbus atelier in het rond aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print
inclusief lijst
de doeken zijn wisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
je ronde meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ronde frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend.

HET SCHILDERIJ FILIPS III KONING VAN SPANJE – 1600

Origineel: olieverf op koper 22,5 x 28,5 cm, bxh

Frans Pourbus II schilderde dit portret in opdracht van Koning Filips III ( 1578 – 1621 ). Gekleed in zijn wapenuitrusting, met om zijn hals een ketting met het ordeteken van de Orde van het Gulden Vlies.

Filips III werd geboren in Madrid op 14 april1578. Zijn ouders waren Filips II van Spanje en Anna van Oostenrijk. Na het overlijden van zijn vader in 1598 werd Filips III de koning van Spanje, Napels, Sicilie en als Filips II, koning van Portugal. Zijn bijnaam was “El Piadazo” (de Vrome).

Op 18 april 1599 trouwt Filips met zijn achternicht, Margaretha van Oostenrijk. Ze krijgen samen 8 kinderen. Hun oudste dochter Anna Maria trouwt later met koning Lodewijk XIII van Frankrijk.  Op 31 maart 1621 overlijdt Filips III in Madrid.

Van Frans III’s vrouw, Margaretha van Oostenrijk, maakte Frans Pourbus II een portret.

Lees meer over het leven en werk van Frans Pourbus II op zijn schilderspagina.