Margaretha van Oostenrijk in het Ovaal aan je muur? – Muurmeesters
Pourbus 8217 Margaretha 8211 Ovaal
Pourbus 8217 Margaretha 8211 Ovaal
Pourbus 8217 Margaretha 8211 Ovaal

Pourbus’ Margaretha – ovaal

JAAR

1600

Deze ovale uitvoering van het schilderij van Margaretha van Oostenrijk is een blikvanger in je woonkamer, slaapkamer of kantoor is te bestellen in een hoogte van 100 of 150 cm.

Je Muurmeester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwarte MDF lijst met een fluwelen uitvoering. Alleen nog in Nederland verkrijgbaar. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 595,00
Vanaf 536,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Rond meesterwerk Margaretha van Oostenrijk aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Frans Pourbus atelier in het ovaal aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print op fluweel
inclusief zwarte MDF lijst
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en fluwelen doek
je ovale meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ovale frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend. Buiten Nederland worden de ovale Muurmeesters helaas (nog) niet geleverd.

HET SCHILDERIJ MARGARETHA VAN OOSTENRIJK – 1600

Origineel: olieverf op koper 22,5 x 28,5 cm, bxh

Frans Pourbus maakte dit portret in opdracht van Margaretha van Oostenrijk ( 1584 – 1611 ). Op het schilderij draagt Margaretha een grote diamant, genaamd El estanque (De vijver) met daaronder een grote parel, genaamd La Peregrina (De pelgrim) welke zij op meerdere schilderijen draagt.

Margaretha werd geboren in Graz op 25 december 1584 en was het 11e kind van Karel II van Oostenrijk en Maria Anna van Beieren.

Margaretha trouwde op 18 april 1599 met haar achterneef, de Spaanse koning Filips III en samen kregen zij 8 kinderen. Hun oudste dochter Anna Maria trouwt later met koning Lodewijk XIII van Frankrijk.  Margaretha stierf in het kraambed van haar jongste zoon Alfons Maurits in San Lorenzo de El Escorial op 03 oktober 1611.

Ook van haar echtgenoot koning Filips III schilderde Frans Pourbus II een portret.

Lees meer over het leven en werk van Frans Pourbus II op zijn schilderspagina.