Margaretha van Oostenrijk in het ROND aan je muur? – Muurmeesters
Pourbus Margaretha Rond

Pourbus’ Margaretha – Rond

JAAR

1600

Maak van je muur een Meesterwerk met dit ronde portret van Margaretha van Oostenrijk, echtgenote van Filips III koning van Spanje. Het ronde frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in diverse maten.

Je ronde meester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwart frame met een fluweelachtige print. Luxe, sterk, kleurvast en met een zachte touch. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 428,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Rond meesterwerk Margaretha van Oostenrijk aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Frans Pourbus atelier in het rond aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print
inclusief lijst
de doeken zijn wisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
je ronde meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ronde frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend.

HET SCHILDERIJ MARGARETHA VAN OOSTENRIJK – 1600

Origineel: olieverf op koper 22,5 x 28,5 cm, bxh

Frans Pourbus maakte dit portret in opdracht van Margaretha van Oostenrijk ( 1584 – 1611 ). Op het schilderij draagt Margaretha een grote diamant, genaamd El estanque (De vijver) met daaronder een grote parel, genaamd La Peregrina (De pelgrim) welke zij op meerdere schilderijen draagt.

Margaretha werd geboren in Graz op 25 december 1584 en was het 11e kind van Karel II van Oostenrijk en Maria Anna van Beieren.

Margaretha trouwde op 18 april 1599 met haar achterneef, de Spaanse koning Filips III en samen kregen zij 8 kinderen. Hun oudste dochter Anna Maria trouwt later met koning Lodewijk XIII van Frankrijk.  Margaretha stierf in het kraambed van haar jongste zoon Alfons Maurits in San Lorenzo de El Escorial op 03 oktober 1611.

Ook van haar echtgenoot koning Filips III schilderde Frans Pourbus II een portret.

Lees meer over het leven en werk van Frans Pourbus II op zijn schilderspagina.