Bloeiende pruimenboomgaard van Van Gogh aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Van Gogh Bloeiende Pruimenboomgaard Naar Hiroshige
Muurmeesters Gogh Vincent Van Bloeiende Pruimenboomgaard Naar Hiroshige
Muurmeesters Gogh Vincent Van Bloeiende Pruimenboomgaard Naar Hiroshige 2
Muurmeesters Gogh Vincent Van Bloeiende Pruimenboomgaard Naar Hiroshige 3

Bloeiende pruimenboomgaard

SCHILDER

JAAR

1887

Van Gogh Museum Amsterdam

MUURMEESTERS X VAN GOGH MUSEUM
Een samenwerking met het Van Gogh Museum ®

 

Vincents schilderijen staan prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en zijn te bestellen in diverse maten en uitvoeringen. En heel mooi, met je aankoop steun je direct het Van Gogh Museum!

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 330,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

BLOEIENDE PRUIMENBOOMGAARD (NAAR HIROSHIGE)

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Parijs, oktober-november 1887

Originieel: olieverf op doek, 46.8 x 55.6 cm bxh

Van Gogh had een grote bewondering voor Japanse kunst. Hij werd er gelukkig en vrolijk van, schreef hij. Hij maakte drie schilderijen naar Japanse prenten uit zijn eigen verzameling. Zo oefende hij met het kleurgebruik en de stijl van de Japanse prentmakers.

Voor zijn eerste kopie koos hij Utagawa Hiroshiges Het pruimenboomtheehuis in Kameido. De compositie nam hij letterlijk over, maar de kleuren zette hij veel sterker aan. Het zwart en grijs van de boomstam verruilde hij voor rode en blauwe tinten. Ook voegde hij twee oranje sierranden met Japanse karakters toe, voor een decoratief en exotisch effect.

Interessant, meer informatie over hoe Vincent geïnspireerd raakte door de Japanse prenten lees je hier op de website van het Van Gogh Museum.

“En je kunt volgens mij de Japanse kunst niet bestuderen zonder veel vrolijker en gelukkiger te worden en het doet ons terugkeren naar de natuur, ondanks onze opvoeding en ons werk in een wereld vol conventies” zo schreef Vincent aan zijn broer Theo op 23 of 24 september 1888

Dit meesterwerk van Vincent van Gogh is te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Lees meer over het leven en werk van Vincent van Gogh op zijn schilderspagina.

Van Gogh Museum Amsterdam

Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

BLOEIENDE PRUIMENBOOMGAARD VAN VINCENT VAN GOGH AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.

MOOI: met je aankoop ondersteun je het Van Gogh Museum Amsterdam ♥