Stilleven met bijbel van Van Gogh aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Van Gogh Stilleven Met Bijbel 1
Muurmeesters Van Gogh Bijbel Stilleven 2
Muurmeesters Van Gogh Bijbel Stilleven 1

Stilleven met bijbel

SCHILDER

JAAR

1885

MUURMEESTERS X VAN GOGH MUSEUM
Een samenwerking met het Van Gogh Museum ®

 

Vincents schilderijen staan prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en zijn te bestellen in diverse maten en uitvoeringen. En heel mooi, met je aankoop steun je direct het Van Gogh Museum!

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2). Geef dit even aan bij je bestelnotities Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 310,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

STILLEVEN MET BIJBEL VAN VINCENT VAN GOGH

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Nuenen, oktober 1885

Origineel: olieverf op doek, 78.5 x 65.7 cm bxh

De lijvige bijbel was van Van Goghs vader, die dominee was. Kort voor het ontstaan van dit schilderij was hij overleden. Naast de bijbel plaatste Vincent zijn eigen exemplaar van La joie de vivre van Emile Zola. Dat boek was een soort ‘bijbel’ van het moderne leven. De boeken staan symbool voor de verschillende levensvisies van vader en zoon.

Vincent beschreef dit werk aan Theo als 'een stilleven van een open, dus een gebroken wit, bijbel in leer gebonden, tegen een zwart fond met geelbruinen voorgrond, met nog een noot citroengeel.' Hij wilde hiermee zeggen dat de kleur zwart goed kon werken. De broers hadden hierover al veel discussie gevoerd. Theo vond Vincents doeken te donker en te somber. Hij stimuleerde hem om heldere, lichte tinten te gebruiken, net als de impressionisten.

Dit meesterwerk van Vincent van Gogh is te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Lees meer over het leven en werk van Vincent van Gogh op zijn schilderspagina.

Van Gogh Museum Amsterdam

Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

STILLEVEN MET BIJBEL VAN VINCENT VAN GOGH AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.

MOOI: met je aankoop ondersteun je het Van Gogh Museum Amsterdam ♥