Meisje met de parel in het OVAAL aan je muur? – Muurmeesters
Vermeers Parelmeisje 8211 Ovaal
Vermeers Parelmeisje 8211 Ovaal
Vermeers Parelmeisje 8211 Ovaal

Vermeers Parelmeisje – ovaal

SCHILDER

JAAR

ca 1665

Deze ovale uitvoering van het Meisje met de Parel is een blikvanger in je woonkamer, slaapkamer of kantoor en te bestellen in een hoogte van 100 of 150 cm.

Je Muurmeester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwarte MDF lijst met een fluwelen uitvoering. Alleen nog in Nederland verkrijgbaar Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 595,00
Vanaf 536,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Ovaal meesterwerk Meisje met de Parel aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Johannes Vermeer in het ovaal aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print op fluweel
inclusief zwarte MDF lijst
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en fluwelen doek
je ovale meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ovale frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend. Buiten Nederland worden de ovale Muurmeesters helaas (nog) niet geleverd.

SCHILDERIJ HET MEISJE MET DE PAREL VAN JOHANNES VERMEER – CA 1665

Origineel: olieverf op doek 39 x 44,5 cm bxh

Het meisje met de parel van Vermeer is een zogenaamde tronie – een studie van een opvallend gezicht, karakter of gelaatsuitdrukking –  een genre dat in de 17de eeuw populair werd door het werk van Rembrandt. Modellen zijn vrijwel altijd anoniem en geen van Vermeers modellen zijn ooit geïdentificeerd. Al wordt Vermeers dochter – destijds twaalf of dertien jaar oud – als mogelijk Meisje met de parel genoemd, maar bewijs ontbreekt.

Op het schilderij is een meisje te zien met een blauwe tulband en een geel omlaag vallende doek. De kleur van de hoofdbedekking vormt een contrast met het bruinachtige jasje met de witte kraag. De ‘parel’- gezien de grootte waarschijnlijk een glazen, gelakte druppeloorbel – springt direct in het oog. Soortgelijke oorbellen worden tevens gedragen door de modellen op de schilderijen het meisje met de rode hoed en het meisje met de fluit.

Het meisje met de parel lijkt met haar onbevangen blik direct contact te zoeken met de toeschouwer en wekt een verraste indruk. Door haar half geopende mond lijkt het alsof zij op het punt staat iets te zeggen. Haar vochtige, extra rood aangezette lippen zorgen voor een sensuele uitstraling.

Bekijk meer schilderijen van Johannes Vermeer op zijn schilderspagina.

Het meisje met de Parel is te zien in het Mauritshuis in Den Haag.