De stoel van Gauguin van Van Gogh aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Van Gogh De Stoel Van Gauguin
Muurmeesters Gogh Vincent Van Gaugains Stoel
Muurmeesters Gogh Vincent Van Gaugains Stoel 2

De stoel van Gauguin

SCHILDER

JAAR

1888

Van Gogh Museum Amsterdam

MUURMEESTERS X VAN GOGH MUSEUM
Een samenwerking met het Van Gogh Museum ®

 

Vincents schilderijen staan prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en zijn te bestellen in diverse maten en uitvoeringen. En heel mooi, met je aankoop steun je direct het Van Gogh Museum!

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 340,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

DE STOEL VAN GAUGUIN

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Arles, november 1888

Origineel: olieverf op doek, 72.7 x 90.5 cm bxh

Dit schilderij van Paul Gauguins stoel is een ‘portret’ van Van Goghs kunstenaarsvriend. De moderne romans en de kandelaar met brandende kaars symboliseren het karakter van de afwezige.

In overwegend rode en groene tinten probeerde Van Gogh een nachtelijke sfeer te treffen. Als tegenhanger van dit werk schilderde hij ook een dageffect: zijn eigen eenvoudige boerenstoel, in helder geel en blauw. De twee schilderijen symboliseren de verschillende karakters van de twee kunstenaars, die kort daarop met ruzie uit elkaar gingen.

Trefzeker schilderde Van Gogh blauwige schaduwen en lichtreflecties op het glanzende hout van de stoel. Deze werden door het gaslicht veroorzaakt (een gaslamp is te zien in de achtergrond).

Dit meesterwerk van Vincent van Gogh is te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Lees meer over het leven en werk van Vincent van Gogh op zijn schilderspagina.

Van Gogh Museum Amsterdam

Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

DE STOEL VAN GAUGUIN VAN VINCENT VAN GOGH AAN JE MUUR?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.

MOOI: met je aankoop ondersteun je het Van Gogh Museum Amsterdam ♥!