De vrolijke drinker van Judith Leyster aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Leyster Judith De Vrolijke Drinker
Muurmeesters Leyster Merry Drinker 600x600 1

Vrolijke Drinker

SCHILDER

JAAR

1629

De Vrolijke drinker van Judith Leyster kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 297,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

VROLIJKE DRINKER VAN JUDITH LEYSTER

Origineel: olieverf op doek 85 x 89 cm bxh
Datum: ca 1629

Het schilderij, ook wel Peeckelhaering genoemd, laat een toneelspeler zien die de “Nar Peeckelhaering” uitbeeldt. Herkenbaar aan het wijdvallende narrenpak, de wijnkan en de pijp. De nar van het Haarlemse volkstoneel spoelde de “brakke” keel na het eten van zoute haring.

Het geheel is geschilderd in de trant van Frans Hals, die zelf ook “de vrolijke drinker” heeft geschilderd, met veel gebruik van licht en donker en een los gebruik van de penseel. Het gezicht geeft een expressieve gezichtsuitdrukking weer.

Lees meer over het leven en werk van Judith Leyster op haar schilderspagina.

Het schilderij behoort tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Vrolijke Drinker van Judith Leyster aan je muur?

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.