De Spice Colours van Marie-Gon - Muurmeesters

De Spice Colours van Marie-Gon

De Spice Colours Van Marie Gon

Marie-Gon, Interieurstylist en kleurexpert, kennen wij van de VT Wonen & Designbeurzen waar we altijd een prettige samenwerking met haar hebben. Zo ontwierp zij in 2019 een aantal ronde meesters voor ons. Marie-Gon heeft onlangs een prachtige kleuren collectie ontwikkeld. Met haar voorliefde voor India heeft ze samen met Robert van LAP paint (VESTINGH Paint • Craft • Lifestyle) een palet gecreëerd op basis van de Indiase ‘spicebox’ kleuren.

Deze Indiase kleuren zijn vaak terug te zien in onze oude Meesters! Niet heel vreemd, want de schilders van de meesterwerken gebruikten veelal uit India geïmporteerde pigmenten. Als je deze twee samenbrengt, de Spice Colours van Marie-Gon én onze meesters, creëer je een geheel. Een totaalplaatje dat klopt, elkaar versterkt.

Om je te helpen bij het opnieuw inrichten van je huis of kantoor en bij je keuze voor een Muurmeester hebben we een aantal voorbeelden gemaakt. We hopen dat we je hiermee kunnen inspireren!

De Spice Colours Van Marie Gon

Warm & spicy

Deze kleurencombinatie met warme tinten als YELLOW ROOT en RACING RIKSJA zien we terug in dit meesterwerk van Van Os. Een ideale combinatie wanneer je je huis een warme uitstraling wilt geven.

Muurmeester: Stilleven met bloemen van Georgius Jacobus Johannes van Os

De Spice Colours Van Marie Gon

Neutraal met pit

Bij gebruik van neutrale kleuren zoals PEPPERY BLACK of POETIC PONDICHERRY, mag er best een beetje pit toegevoegd worden met een kleur die er mooi uitspringt, zoals een harder groen of blauw. Dit hoeft natuurlijk niet groots, een detail is vaak al genoeg.

Muurmeester: Vliegende ganzen van Ohara Koson

De Spice Colours Van Marie Gon

Fris en fruitig

Wie had gedacht dat diepe kleuren zo fris kunnen staan. Vincent van Gogh begreep het effect van deze bijzondere kleurencombinatie. Het groen van de WHISPERING WOODS op de muur matcht onverwacht mooi met de knalgele citroenen.

Muurmeester: Karaf en schotel met citrusvruchten van Vincent van Gogh

De Spice Colours Van Marie Gon

De kalmte bewaren

Kies je voor kalm dan zijn blauwtinten een goede basis, zoals de SMOKEY EYES of de PALE SKY. In combinatie met de Zee van Daubigny ontstaat rust in je interieur. Je kunt deze combinatie gebruiken in je slaapkamer, maar een rustige aanblik in de buurt van je eettafel wordt ook vaak gewaardeerd.

Muurmeester: Strand bij eb van Charles-François Daubigny

De Spice Colours Van Marie Gon

Blozend wit

Een witte muur kan mooi zijn, maar met een zacht tintje zoals de QUIET BLUSH erop, lijkt je muur een stuk warmer. Een combinatie met deze Muurmeester met rozen met een feller groen is verrassend. Vooral wanneer je hem in je hal plaatst is het echt een fijne binnenkomer.

Muurmeester: Rozen van Vincent van Gogh

De Spice Colours Van Marie Gon

Knal kleur

Ben je niet bang voor een beetje kleur in je huis, probeer dan ook eens te spelen met een kleurvlak achter je Muurmeester. Wanneer je deze laat verspringen, doorbreek je de vaste lijnen in je kamer wat een speels effect geeft.
Van de combinatie van de blauwe STUNNING VIEW en het diepe paars van de POWER CHILI zijn wij helemaal weg. En zie je dat ook het rood zo mooi terugkomt in de ketting en de oorbellen van dit meisje?

Muurmeester: Rustend meisje van Jan Adam Kruseman

De Spice Colours Van Marie Gon

Smaakt naar meer

Van deze kleurencombinatie worden we helemaal blij. De beige-roze teint van STRONG GARLIC samen met de SILENT CINNAMON is echt een feest voor het oog. De Muurmeester met het straatje in Delft past hier zo goed bij! Het tafereel doet ons, net als de kleurencombinatie van Marie-Gon, een beetje nostalgisch aan. Kleuren als de SILENT CINNAMON hoef je niet op je hele muur te gebruiken. Een border of balk in die kleur maakt al veel verschil in een ruimte.

Muurmeester: Het straatje, gezicht op huizen in delft van Johannes Vermeer

De Spice Colours Van Marie Gon

Mooi grijs

Deze ingetogen combinatie mag niet ontbreken. De muur is heeft de warme grijs van de DANCING LEAVES. De Muurmeester met Japanse pentekening heeft dezelfde tint in de details. Grijs op grijs is niet saai. Combineer het grijs met details in een pittige kleur en van saai is zeker niet meer te spreken. Gebruik bijvoorbeeld de PERFECT PETROL zoals deze stoel.

Muurmeester: Zwarte Ruiter van Ohara Koson