Muurmeesters x Frans Hals Museum brengen Haerlemsche Meesters- Muurmeesters

Muurmeesters x Frans Hals Museum

Muurmeesters X Frans Hals Museum

MUURMEESTERS X FRANS HALS MUSEUM STARTEN UNIEKE SAMENWERKING MET HAERLEMSCHE MEESTERS

Het vermaarde Frans Hals Museum en Muurmeesters, beiden gevestigd in het prachtige Haarlem, zijn een unieke samenwerking aangegaan. Samen brengen we de nieuwe collectie hoogwaardige reproducties ‘Haerlemsche Meesters’. Topstukken uit de collectie van het Frans Hals Museum behoren hiermee ook tot de officiële collectie van Muurmeesters.

FRANS HALS

De schilder Frans Hals (ca 1582 – 1666) is de beroemdste Haarlemse schilder uit de ‘Gouden Eeuw’. Hij was een virtuoos portrettist die veel vooraanstaande maar ook alledaagse stadsgenoten uit zijn tijd heeft vereeuwigd. Frans Hals was een meester in het uitbeelden van levendigheid en beweging. Hij is daarnaast ook beroemd om zijn magnifieke kleurgebruik en virtuoze penseelvoering. ‘De meester van de losse toets’ werd door de impressionisten zelfs als een groot voorbeeld gezien.

MUSEUM | THUIS

Frans Hals Museum Directeur Ann Demeester:

“Het Frans Hals Museum maakt kunst zo toegankelijk mogelijk, zowel in het museum als bij je thuis. En dat is precies wat Muurmeesters óók doet; oude meesters nieuw bij jou thuis. Naast de beroemde schilderijen van Frans Hals zijn er meer topstukken toegevoegd aan onze collectie. Mooi ook om op deze manier onze krachten te bundelen, kunst thuis mogelijk te maken en Frans Hals én Haarlem op de kaart te zetten.” 

Extra waardevol: met de aankoop van een Haerlemsche Meester ondersteun je het Frans Hals Museum.

Bekijk HIER de collectie Haerlemsche Meesters uit het Frans Hals Museum.

Muurmeesters X Frans Hals Museum