RACHEL RUYSCH OP MASTERLY MILAN | The Dutch in Milan - Muurmeesters

RACHEL RUYSCH OP MASTERLY MILAN

Rachel Ruysch Op Masterly Milan

TE ZIEN OP MASTERLY | THE DUTCH IN MILAN: VAAS MET BLOEMEN VAN RACHEL RUYSCH

1700 – Collectie Mauritshuis
Muurmeester afmeting 130 x 173 cm b x h € 462,- incl BTW / € 382,- ex BTW
Krützmann Hollandse lijsten 150 x 200 cm b x h € 1694,- incl btw / € 1400,- ex btw
Originele olieverf op doek b 60,2 cm x h 79,5 cm

Deze Hollandse Meester van Rachel Ruysch is in vele maten te bestellen en wordt wereldwijd verzonden. Onze Hollandse Meesters worden geleverd in de beste kwaliteit aluminium lijst (goud, zwart, aluminium) en stoffen print. We leveren zelfs luxe fluwelen versies.

Kijk rustig rond in onze ruimte op Masterly Milan en op onze website. Als je  vragen hebt, spreek ons aan, we helpen je graag!

Schilderij: Muurmeesters, Vaas met bloemen

Het schilderij Vaas met bloemen van Rachel Ruysch is te zien in het Mauritshuis in Den Haag

INFORMATIE OVER HET SCHILDERIJ EN DE SCHILDER

Vaas met bloemen – Rachel Ruysch – 1700

Op het schilderij is een boeket bloemen aan het eind van zijn levensduur op een stenen plint gesitueerd. In het midden van het boeket is te zien dat er een bloem is weg geknipt waardoor er diepte in het boeket ontstaat. De achtergrond is donker gehouden zodat de bloemen mooi tot zijn recht komen.

Over het leven en werk van de schilder Rachel Ruysch, 1664 -1750

Rachel is geboren in mei 1664 en gedoopt op 03 juni 1664 in Den Haag.

Haar ouders zijn Frederik Ruysch, een beroemd anatoom/botanicus. Haar moeder is de dochter van Pieter Post (architect van o.a. het Mauritshuis) en de nicht van de Haarlemse schilder Frans Post die naar Brazilië ging in opdracht van Johan Maurits.

Als 3 jarig meisje verhuist Rachel met haar familie naar Amsterdam omdat haar vader daar een baan krijgt op het Athenaeum Illustre. Als Rachel 15 jaar is gaat zij in de leer bij Willem van Aelst om opgeleid te worden tot kunstschilder. Ook haar jongere zusje Anna wordt door Willem opgeleid. Zij worden beide bloem- en fruitstillevens kunstschilders.

Op 12 augustus 1693 trouwt Rachel met portretschilder Jurriaen Pool te Buiksloot samen krijgen zij 10 kinderen. Het dochtertje Rachel, vernoemd naar haar moeder, overlijdt op 23 november 1718. Haar jongste en laatste zoon Jan Wilhelm (geb. 21 juli 1711) vernoemt Rachel naar JohanWilhelm van de Palts die haar beschermheer is in de periode 1708 – 1716.

Het werk van Rachel Ruysch

Rachel wordt gevraagd om in Düsseldorf aan het hof te komen schilderen nadat Johan Wilhelm haar werk gezien heeft bij een bezoek aan haar vader. Haar vader is sinds 1685 werkzaam aan Hortus Botanicus in Amsterdam. De peetouders van Jan Wilhelm zijn Johan Welhelm en zijn vrouw Maria Anna Luise d’Medici.

In 1701 is Rachel als eerste vrouw lid geworden van het schildersgenootschap “Pictura” in Den Haag. Ondanks dat Rachel en haar man een loterij winnen in 1723 van Fl. 75.000,– blijft Rachel bloem- en fruitstillevens schilderen tot haar 84ste jaar.

Op 12 augustus 1750 overlijdt Rachel in Amsterdam.

Kijk voor meer schilderijen van Rachel op haar schilderspagina.

Rachel Ruysch Op Masterly Milan