REMBRANDT OP MASTERLY MILAN | The Dutch in Milano - Muurmeesters

REMBRANDT OP MASTERLY MILAN

Rembrandt Op Masterly Milan

TE ZIEN OP MASTERLY | THE DUTCH IN MILAN: MAN IN OOSTERSE KLEDING REMBRANDT VAN RIJN

1635 – Collectie Rijksmuseum
Afmeting 130 x 170 cm b x h € 445,- incl BTW / € 368,- ex BTW
Afmeting 130 x 170 cm b x h fluweel € 667,50 incl BTW / 552,- ex BTW
Origineel Olieverf op doek, b 54,5 cm x h 72 cm

Deze Hollandse Meester van Rembrandt van Rijn is in vele maten te bestellen en wordt wereldwijd verzonden. Onze Hollandse Meesters worden geleverd in de beste kwaliteit aluminium lijst (goud, zwart, aluminium) en stoffen print. We leveren zelfs luxe fluwelen versies.

Kijk rustig rond in onze ruimte op Masterly Milan en op onze website. Als je  vragen hebt, spreek ons aan, we helpen je graag!

Schilderij: Muurmeesters, Man in Oosterse kleding

INFORMATIE OVER HET SCHILDERIJ EN DE SCHILDER

Man in oosterse kledij – Rembrandt van Rijn – 1635

Wederom een subliem portret van Rembrandt van Rijn. Subliem door het gebruik van lichtval, donker en licht. De signatuur van meester Rembrandt. Een lichtstraal valt op de tulband en trekt alle aandacht. Toch is er genoeg te zien in de details van de kleding, in het goud en op de achtergrond. Deze zogenaamde Turkse tronies waren populair in de 17de eeuw.

De schilder Rembrandt van Rijn, 1606-1669

Rembrandt van Rijn, geboren te Leiden op 15 juli 1606 in de Weddesteeg als negende zoon van Gerritsz van Rijn en Neeltgen Willemsdr. Van Zuytbrouck, is een van de beroemdste schilders en etsers in de Europese kunst. Rembrandt was de belangrijkste Nederlandse meester van de 17e eeuw. In totaal schilderde hij meer dan 300 schilderijen, 300 etsen en 2000 tekeningen.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn noemde zichzelf vooral portret- en historieschilder. Hij maakte honderd geschilderde en twintig geëtste zelfportretten, die een duidelijk beeld geven van zijn uiterlijk en een idee van zijn gevoelens. Naast zijn zoon Titus van Rijn en zijn vrouw Saskia van Uylenburgh, komen zijn huishoudsters en vriendinnen Geertje Dircx en Hendrickje Stoffels voor op zijn schilderijen, als boetseerders van mythologische en historische figuren.

Het werk van Rembrandt van Rijn

In het jaar 1629 begon Rembrandt met contrasten te werken en raakte hij geïnteresseerd in lichtval. Na 1640 is een verschuiving zichtbaar en in de vijftiger jaren worden de kleuren rijker en komen zijn penseelstreken naar voren, ze worden sterker. Het werk van Rembrandt van Rijn heeft een barokke stijl. Ondanks het feit dat hij nooit naar Italië is gereisd, vertonen zijn werken een grote invloed van het caraggivisme. In zijn werk zijn scherpe contrasten zichtbaar, Rembrandt speelt bijna op een buitengewone manier met lichte en donkere partijen, waardoor levendige en dramatische taferelen ontstaan.

Kijk voor meer schilderijen van Rembrandt op zijn schilderspagina

Rembrandt Op Masterly Milan