VINCENT VAN GOGH AT MASTERLY MILAN | The Dutch in Milano - Muurmeesters

VINCENT VAN GOGH AT MASTERLY MILAN

Vincent Van Gogh At Masterly Milan

TE ZIEN OP MASTERLY | THE DUTCH IN MILAN: ZELFPORTRET MET GRIJZE VILTHOED – VINCENT VAN GOGH

Van Gogh Museum Amsterdam

MUURMEESTERS x VAN GOGH MUSEUM
A collaboration with the Van Gogh Museum ®

1887 –  Collection Van Gogh Museum
Muurmeester afmeting 120×160 € 450,- incl BTW / € 372,- ex BTW
Origineel olieverf op katoen b 37,2 cm x h 44,5 cm

Deze Hollandse Meester van Vincent van Gogh is in vele maten te bestellen en wordt wereldwijd verzonden. Onze Hollandse Meesters worden geleverd in de beste kwaliteit aluminium lijst (goud, zwart, aluminium) en stoffen print. We leveren zelfs luxe fluwelen versies.

Kijk rustig rond in onze ruimte op Masterly Milan en op onze website. Als je  vragen hebt, spreek ons aan, we helpen je graag!

Schilderij: Muurmeesters, Zelfportret met grijze vilthoed

Als officiële licentiehouder werken wij nauw samen met het Van Gogh Museum en hebben wij toegang tot veel extra informatie van conservatoren zodat wij veel interessante details kunnen delen en de allerbeste kwaliteit kunnen garanderen. En met uw aankoop steunt u meteen het Van Gogh Museum Amsterdam!

Van Gogh Museum Amsterdam

INFORMATIE OVER HET SCHILDERIJ EN DE SCHILDER VINCENT VAN GOGH

Zelfportret met vilten hoed – Vincent van Gogh (1853 – 1890) 

Parijs, september-oktober 1887
Origineel: olieverf op katoen, 37.2 x 44.5 cm (bxh)

Van Gogh schilderde dit zelfportret in de winter van 1887-1888, toen hij al bijna twee jaar in Parijs woonde. Het werk laat zien dat hij de stippeltechniek van de pointillisten had bestudeerd en op zijn eigen, originele manier toepaste. De streepjes verf zijn in verschillende richtingen geplaatst. Ze volgen de omtrek van zijn hoofd en vormen zo een soort aureool.

Het schilderij is een van Van Goghs meest gedurfde Parijse kleurexperimenten. Met lange verfstreken plaatste hij de complementaire kleuren naast elkaar: blauw en oranje in de achtergrond, rood en groen in de baard en de ogen. De kleuren versterken elkaars werking. Door het verkleuren van het rode pigment zijn de paarse verfstreken nu blauw, waardoor het contrast met het geel minder sterk is.

De schilder Vincent van Gogh

Vincent Willem van Gogh werd in 1853 geboren in het Brabantse Zundert, een dorpje vlak bij de Belgische grens. Hij was de zoon van predikant Theodorus van Gogh en Anna Cornelia Carbentus.

Tegenwoordig wordt van Gogh beschouwd als één van de grote schilders van de 19e eeuw, maar tijdens zijn leven werd er waarschijnlijk maar één schilderij verkocht, de erkenning als groot schilder kwam dus ook pas later.

Vincent van Gogh werkte zo’n 7 jaar in de kunsthandel, waar zijn liefde voor de kunst ontstond. In 1877 verhuisde hij naar Amsterdam om zich voor te bereiden op een theologie studie. In 1878 stopte hij met zijn studie en verhuisde naar Brussel. Hier volgt hij een versnelde opleiding voor evangelist. Later studeerde hij in Brussel voor kunstenaar, maar verhuisde in 1881 terug naar zijn ouderlijk huis. Toen kwam hij in aanraking met de Haagse School, waar met name hem les en aanwijzingen gaf. Vervolgens studeerde hij aan de kunstacademie in Antwerpen en verhuisde vervolgens naar Parijs.

Kijk voor meer schilderijen van Vincent van Gogh op zijn schilderspagina.

Van Gogh Museum Amsterdam