De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn - Muurmeesters
Muurmeesters Rijn Rembrandt Van De Nachtwacht
Muurmeesters Rembrandt Nightwatcht 2 600x600 1
Klantfoto van De Nachtwacht - Rembrandt van Rijn.
Muurmeesters Rembrandt Nightwatch 600x600 1

De Nachtwacht

JAAR

1642

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, Rembrandts enige schuttersstuk, is in diverse maten te bestellen en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 340,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Een meesterwerk van Rembrandt van Rijn

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben? Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat. Lees meer over het leven en werk van Rembrandt van Rijn op zijn schilderspagina.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.

INFORMATIE OVER HET SCHILDERIJ DE NACHTWACHT VAN REMBRANDT VAN RIJN

Origineel: olieverf op doek 453,5 x 379,5 cm bxh

De Nachtwacht is het enige schuttersstuk van Rembrandt van Rijn en is geschilderd tussen 1639 en 1642. Rembrandt van Rijn was toen ongeveer 35 jaar oud. Het schilderij meet nu 363 x 438 cm, nadat het in 1715 verplaatst werd en er enkele stroken af werden gesneden. Het doek hangt sinds 1885 in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het schilderij toont kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh, die omringd worden door zestien leden van hun militie en een aantal figuranten. De nachtwacht wordt gezien als één van de beroemdste schilderijen ter wereld.

De Nachtwacht was Rembrandts bijdrage aan een project bestaande uit zes schuttersstukken. Het werk is, vergeleken met de andere doeken, een levendige en gedurfde compositie. De schutterij poseert niet in de gebruikelijke statische opstellingen, maar is afgebeeld tijdens het groeperen. In het schilderij zijn realisme en symboliek vakkundig gecombineerd binnen een bijzondere integratie van licht, kleur en beweging.  Deze aspecten zijn in harmonie gebracht door een patroon van chiaroscuro (spel van licht en donker)

Lees meer over het leven en werk van Rembrandt van Rijn op zijn schilderspagina.