Service die bij grootmeesters past

Veelgestelde vragen

Bij Muurmeesters bieden we je meer dan een mooi doek aan de muur; wij willen je een product bieden waarmee je in een handomdraai een ruimte nieuw leven in kan blazen en de energie kunt veranderen. Een Muurmeester sluit aan bij je ruimte, het seizoen, je stemming en levensstijl. Graag helpen we je om jouw Muurmeester te vinden.

Het product

Wat is het voor product?

Het aanschaffen van een Muurmeester is kiezen voor een (groot) formaat print van een meester uit onze collectie. Deze meester wordt geprint op polyesterdoek van 210gr/m2 en voorzien van een speciale strip (een peesconfectie) voor het eenvoudig aanbrengen en wisselen van het doek in het frame.

Door de veerkracht van het gespannen doek is deze niet kwetsbaar. Een groot voordeel bij het ophangen in ruimtes als woonkamer, gang, horeca, wachtruimtes of kantoor. Het doek kan zelfs schoongemaakt worden.

De Muurmeester wordt geleverd met een stevig aluminium frame in de kleuren zilver, zwart, goud, wit of leerlook. Op maat gemaakt. Eenvoudig zelf te monteren, met behulp van een handleiding. Eens op de muur bevestigd, druk je het doek simpel in het frame.

Het is mogelijk de Muurmeester te voorzien van dempend materiaal om de akoestiek in ruimtes te verbeteren.

Er zijn zoveel Muurmeesters, welke kies ik?

Er zijn zoveel prachtige en indrukwekkende meesterwerken, wat kiezen een hele uitdaging maakt. Hoe kies je een Meesterwerk dat echt bij jou en je interieur past, voor nu en in de toekomst?

Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaalde schilder of thema. Maar mocht je nog geen idee hebben, dan raden wij je aan goed naar de kleuren binnen je interieur te kijken. Vaak is het mooi om voor een schilderij te kiezen dat binnen dit zelfde kleurenpalet past.

Mocht je van plan zijn je interieur een make-over te geven, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om de kleuren binnen je interieur af te stemmen op je Muurmeester.
En mocht je écht niet kunnen kiezen; de doeken zijn verwisselbaar. Zo kun je meerdere Meesterwerken aanschaffen en deze bijvoorbeeld afstemmen op het seizoen of de feestdagen.

Wat is de prijs van een Muurmeester?

De prijs van een Muurmeester is uiteraard afhankelijk van het gekozen formaat. Kies jouw favoriete meester en je kan online direct de prijs vinden van de variant die het beste bij jou past!

Deze bedragen zijn inclusief doek, frame en BTW én verzendkosten (binnen Nederland en België). Voor verzendingen naar overige landen gelden verzendkosten én eventuele invoerrechten.

Indien je een 2e doek wilt laten maken voor je bestaande frame zal de prijs berekend worden op de verhouding van je eerdere bestelling. Neem contact met ons op indien je een 2e doek wilt bestellen via onze contactpagina, en refereer naar je eerdere bestelling. We helpen je graag!

Welk formaat kies ik?

Muurmeesters zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Omdat we graag de verhoudingen van de originele oude Meesters respecteren, kunnen de afmetingen van de Muurmeesters onderling verschillen.

Tip: Zet op je muur met schilderstape het formaat uit dat je in gedachten hebt, om zo te bepalen welk formaat het beste bij je inrichting past.

Met een Muurmeester maak je een schitterend, statig statement aan de muur – durf dus voor een maatje groter te kiezen. Vaak wordt er uit veiligheid voor een maatje kleiner gekozen. Maar, het ‘minder is meer’ principe gaat hier niet op. Uit ervaring weten we dat een maatje groter aan de muur toch vaak een stuk mooier staat.

IK WIL EEN MEESTERWERK AAN DE MUUR, MAAR WAAR KAN IK HEM HET BESTE HANGEN?

Je wilt iets anders en indrukwekkends aan de muur: een imposante Muurmeester. Al zal deze zeker niet misstaan boven je bank of achter je tafel, je wilt dit meesterwerk wellicht meer podium bieden.

Voor een speels effect zou je de Muurmeester in plaats van precies in het midden boven je bank of tafel ook eens úit het midden kunnen hangen. Zo houd je tevens ruimte over om andere leuke items op te hangen.

Wil je het groots aanpakken? Kies er dan voor om met een Muurmeester een gehele wand te beslaan. Houd je andere muren rustig, maak een schitterend statement en ‘hang’ jouw Meesterwerk in de spotlight.

WELKE KLEUR FRAME MOET IK KIEZEN?

Een Muurmeester kan geleverd worden in een zilver-, zwart-, wit- of goudkleurig frame. Ook kun je kiezen of een frame met leerlook. Het frame zelf is vooral zichtbaar vanaf de zijkant en toont enkel een dun randje van 2mm aan de voorkant. De dikte van het frame is 27mm. De kleuren zwart, wit, goud en zilver (aluminium) zijn neutraal en doen de Meesterwerken uitstekend tot hun recht komen. Zilver oogt het meest neutraal en zal iets wegvallen op een witte muur. Zwart zal de Muurmeester meer ‘body’ geven en een gouden frame of frame met leerlook geeft een nét wat hippere uitstraling.

De keuze voor een kleur is heel persoonlijk en zal vooral ook afhangen van je huidige interieur.

Hoe hang ik mijn Muurmeester op?

Bij je Muurmeester worden wandbevestigingen meegeleverd om het frame aan de muur te bevestigen.

Je kunt je Muurmeester uiteraard ook op andere manieren ophangen. Soms wordt een Muurmeester opgehangen aan een railsysteem, dat kan. Belangrijk hiervoor is dat je goed kijkt dat je een haakje gebruikt die in de uitsparing past van het Muurmeester frame. Het gebruik van akoestisch materiaal bij een Muurmeester die aan een railsysteem wordt opgehangen raden wij af omdat de Muurmeester op deze manier niet strak aan de muur gemonteerd kan worden en het akoestisch paneel niet altijd goed blijft zitten.

Het aantal ophanghaakjes dat je gebruikt is afhankelijk van de grootte van je Muurmeester en het soort muur. Bij formaten breder dan 120 cm raden we aan om 2 haakjes boven te gebruiken. Wil je je Muurmeester helemaal strak aan de muur monteren? Dan kun je nog 1 of 2 ophanghaakjes aan de onderkant van het frame monteren.
Bij het gebruik van akoestische panelen adviseren we om zeker ook 2 haakjes aan de onderkant te gebruiken.

TIP: bekijk ook eens onze instructievideo, daar kun je precies zien hoe een Muurmeester aan de muur bevestigd wordt.

Hoe licht ik mijn Muurmeester goed uit?

Muurmeesters zijn schilderijen van oude Meesters, opnieuw uitgegeven in een modern systeem. Bij Muurmeesters hebben we groots respect voor de oude meesters en daarom willen we de afbeeldingen zo dicht mogelijk bij het origineel houden. Soms kan dat betekenen dat de oude Meester een beetje donker geschilderd is. We raden het aan om de Muurmeester goed uit te lichten, het beeld komt dan nóg beter toch zijn recht. Vooral bij donkere interieurs is dit heel erg mooi. Overweeg ook eens het werk aan te lichten vanuit een hoek. Bij het Melkmeisje van Johannes Vermeer bijvoorbeeld is het prachtig als het licht van linksboven komt!

Kan ik de akoestiek verbeteren?

Last van galm in huis of kantoor? Het is mogelijk je Muurmeester te voorzien van dempende panelen om de akoestiek in ruimtes te verbeteren.

Het materiaal zal precies op de maat van je frame worden geleverd, in 1 deel of in meerdere delen en is eenvoudig achter je doek te plaatsen. Bestel het akoestisch materiaal direct online.

Klik hier om meer (technische) informatie te lezen over onze akoestische panelen.

Service

Hoe werkt het bestelproces?

Uit de collectie van Muurmeesters kies je je favoriete schilderij. Vervolgens kies je je gewenste maat. De verhoudingen zijn gebaseerd op die van het oorspronkelijke schilderij. Kies vervolgens de kleur van het frame en besluit of je voor een normaal of fluwelen doek gaat. Vervolgens kun je óf verder winkelen óf je bestelling afronden (gegevens invoeren en betaling voldoen).

Zodra je bestelling en betaling door ons zijn ontvangen nemen we je Meester in productie. Annuleren van je order is dan niet meer mogelijk, we zijn hem immers op maat aan het maken speciaal voor jou. Helaas kunnen wij geen track and trace of verzendmails sturen om je te informeren, maar je kunt je Muurmeester binnen 8 werkdagen thuis verwachten. Het frame en doek worden apart verzonden, het kán voorkomen dat ze apart worden aangeboden.

Veel schilderijen zijn te bestellen tot een (langste) maat van 2 tot 3 meter. Groter beeld is soms ook mogelijk, neem dan even contact met ons op via de contactpagina om je wens door te geven, wij bespreken dan de mogelijkheden.

Hoe en wanneer wordt mijn Meester geleverd?

De levertijd van een Muurmeester en is ca. 8 werkdagen na ontvangst van je betaling.

Het doek en frame worden apart verzonden en aangeleverd door onder andere DHL. In de verpakking zit een instructie hoe het frame eenvoudig in elkaar gezet, en het doek gespannen kan worden. Kijk ook naar het instructiefilmpje elders op deze pagina. Vanwege de afwijkende maten van de pakketten kunnen we helaas geen track & trace doorgeven.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Zodra je bestelling en betaling door ons zijn ontvangen nemen we je Meester in productie. Het werk wordt gemaakt op basis van jouw keuzes - echt maatwerk dus. Elke Meester is verkrijgbaar in vele verschillende formaten en ook de lijstkleur en het type doek bepaal je helemaal zelf. Om deze reden vervalt het herroepingsrecht. Dat wil zeggen dat je je bestelling niet terug kunt sturen.

Twijfel je bij het maken van je keuze? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Ik ben niet tevreden. Hoe werkt dit proces?

Met zorg en aandacht hebben wij je bestelling gemaakt. Mocht je desondanks een probleem ervaren horen we het graag zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 2 werkdagen na levering. We zullen er alles aan doen om het naar tevredenheid op te lossen. Stuur een mail en eventueel een foto naar info@muurmeesters.nl. We nemen je mail direct in behandeling.

Ik wil graag advies. Kan dat?

We denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag.

Hoe kan ik een los doek om te wisselen bestellen?

Het Muurmeester systeem geeft de mogelijkheid snel van sfeer te wisselen door een nieuw doek te bevestigen. Het is mogelijk een separaat doek te bestellen. Een nieuw doek wordt op maat gemaakt op basis van de afmetingen van je eerder bestelde Muurmeester. Mogelijk moet jouw nieuwe meester wat bijgesneden worden.

Wil je wisselen? Neem contact met ons op via info@muurmeesters.nl en laat ons weten om welk werk het gaat. We maken gratis een voorbeeld van de uitsnede en stellen een offerte voor je op.

Mijn favoriete Meester vind ik niet terug in de collectie. En nu?

Wat leuk dat je een Meester op het oog hebt. Stuur een mailtje met de naam van het werk naar info@muurmeester.nl en we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

De juiste maat

Om je een beter beeld te geven, laten we hieronder 3 gemiddelde formaten Muurmeesters zien in verhouding tot een 3-zits bank van 210cm breed.

Tips En Tricks

Welke kleur frame?

De keuze voor een kleur is heel persoonlijk en zal vooral ook afhangen van je huidige interieur. Laat je inspireren door onderstaande afbeeldingen om de kleuren te vergelijken en tot de juiste keuze te komen.

Framekleuren Muurmeesters

Van links naar rechts: ons zwart, gouden, witte en zilveren (aluminium) frame.

Leerlook van Muurmeesters

Leerlook van Muurmeesters.

 

Het uitlichten van jouw Meester

Tips En Tricks

Links zonder spotje en rechts met spotje.

Akoestisch materiaal

Last van galm in huis of kantoor? Het is mogelijk je Muurmeester te voorzien van dempende panelen om de akoestiek in ruimtes te verbeteren.

Het materiaal zal precies op de maat van je frame worden geleverd, in 1 deel of in meerdere delen en is eenvoudig achter je doek te plaatsen. Bestel je akoestisch materiaal direct online.

Akoestisch Materiaal

Links een Muurmeester zonder akoestisch materiaal, rechts met akoestisch materiaal.