Jouw museum thuis

Wat is een Muurmeester?

Bewonder je favoriete museumschilderijen dagelijks aan je muur.

Met een Muurmeester kun je genieten van iconische kunstwerken van Oude Meesters. Je kunt zelf de maat van je Muurmeester kiezen. Dit maakt jouw kunstwerk nog persoonlijker.

Het Muurmeesters systeem

Een Muurmeester is een hoogwaardige kunstprint op doek van een Oude Meester, gespannen in een aluminium frame.

Deze Muurmeesterdoeken zijn in alle denkbare formaten verkrijgbaar én eenvoudig te wisselen. Een Muurmeester is een 100% Hollands product.

Het doek

Foto boven: Links het Muurmeester fluwelen doek. Rechts het originele Muurmeestersdoek.

De meesterwerken worden scherp geprint op een stevig doek. Dit doek is kreukvrij en kleurvast.

Het originele doek van Muurmeesters is gemaakt van een zeer stevige, gladde stof en dit is perfect voor de prints van de oude meesterwerken. Naast het originele Muurmeestersdoek, kun je ook kiezen voor de fluwelen uitvoering. Het fluweel is dikker van stof, heeft een zachtere uitstraling, glanst een beetje en heeft daarmee een hoge aaibaarheidsfactor. 

Het frame

De Muurmeesters worden geleverd in stevige, luxe aluminium frames waarin de doeken goed tot hun recht komen. Deze frames zijn 27 millimeter dik en verkrijgbaar in de kleuren aluminium, zwart, wit en goud. Ook is er een leren look beschikbaar.

Deze frames maken het wisselen van doeken heel gemakkelijk! Zo kun je meerdere doeken bestellen en de uitstraling van je interieur, volledig veranderen. Pas je doek aan op je stijl, een gelegenheid of het seizoen.

De gouden frames zijn niet beschikbaar in de ronde uitvoering.

Het ophangsysteem

Bij de Muurmeester worden wandbevestigingen meegeleverd om het kunstwerk aan de muur te bevestigen.

Je kunt je Muurmeester ook op andere manieren ophangen. Soms wordt een Muurmeester opgehangen aan een railsysteem.

Belangrijk hierbij is dat je kiest voor een haakje dat in de uitsparing van de Muurmeester lijst past.

Let op: Een akoestische Muurmeester aan een railsysteem raden we af. Zo kan de Muurmeester niet strak aan de muur gemonteerd worden, waardoor het akoestisch paneel niet altijd goed blijft zitten.

Ronde Oude Meesters

Wil je opvallen? Ga dan voor een Muurmeester in de ronde vorm. De ronde frames zijn gemaakt van hetzelfde stevige aluminium als onze originele Muurmeesters.

Fluwelen Muurmeesters

Alle Muurmeesters zijn beschikbaar in een fluwelen uitvoering. Fluweel geeft extra glans en kracht aan de Meesterwerken.

Dit zorgt voor dynamische kleurcontrasten. De schilderijen krijgen een hoge aaibaarheidsfactor. Wees niet bang om deze zachte Muurmeester aan te raken want het fluweel is erg stevig en goed te reinigen.

De levering

Je Muurmeester wordt als een langwerpig pakket geleverd, waarna je zelf het frame in elkaar schuift en het doek in het frame drukt.

De montage van je Muurmeester is een eenvoudige handeling. Voor meer informatie over de montage kun je naar de volgende video kijken. We sturen je ook een handleiding mee.

Heb je een ronde Muurmeester besteld? Dan wordt deze wel afgemonteerd geleverd.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

We helpen je graag

Bij Muurmeesters heb je diverse keuzes in diverse Oude Meesters. Denk aan het originele of fluwelen doek, of het standaard of ronde formaat. Heb je vragen, advies of ideeën? Neem vooral contact op. We staan voor je klaar om je te helpen.

Contact

LAAT JE INSPIREREN EN ONTDEK ERVARINGEN

Bekijk impressies en beoordelingen

Benieuwd hoe de meesterwerken hangen bij onze klanten? Ontdek de inspirerende binnenkijkers of neem een kijkje in de beoordelingen. Zo ontdek je de ervaringen van mensen met hun eigen Oude Meester aan de muur.

bekijk ze hier