Jouw museum thuis

Wat is een Muurmeester?

Bewonder je favoriete museumschilderijen dagelijks aan je muur.

Met een Muurmeester kun je genieten van iconische werken van Hollands oude Meesters. Je kunt zelf de maat kiezen van je Muurmeester, wat jouw kunstwerk nog persoonlijker maakt.

Het Muurmeesters systeem

Een Muurmeester is een hoogwaardige kunstprint op doek van een (oude) meester, gespannen in een aluminium lijst.

Deze doeken zijn in alle denkbare formaten verkrijgbaar en eenvoudig te wisselen. Een Muurmeester is een 100% Hollands product.

Het doek

Foto boven: Links het Muurmeesters fluweel. Rechts het standaard Muurmeesters doek.

De Meesterwerken worden scherp geprint op een stevig doek wat kreukvrij, kleurvast en makkelijk te reinigen is.

Naast het standaard doek, kun je ook kiezen voor het fluwelen doek.

Het standaard doek van Muurmeesters is gemaakt van een zeer stevige, gladde stof wat perfect is voor de prints van de oude meesterwerken. Het fluweel is dikker van stof, heeft een zachtere uitstraling, een glansje en daarmee een hoge aaibaarheidsfactor. 

De lijst

De gouden frames zijn niet beschikbaar in de ronde uitvoering.

De Muurmeesters worden geleverd in stevige, luxe aluminium lijsten waarin de doeken goed tot hun recht komen. Deze lijsten zijn 27 mm dik en verkrijgbaar in de kleuren aluminium, zwart, wit en goud. Ook is er een leren look beschikbaar.

Deze lijsten maken het wisselen van doeken heel toegankelijk! Zo kun je meerdere doeken bestellen en de uitstraling van je interieur, volledig veranderen. Pas je doek aan op je stijl, een gelegenheid of het seizoen.

Het ophangsysteem

Bij de Muurmeester worden wandbevestigingen meegeleverd om het kunstwerk aan de muur te bevestigen.

Je kunt je Muurmeester ook op andere manieren ophangen. Soms wordt een Muurmeester opgehangen aan een railsysteem.

Belangrijk hierbij is dat je kiest voor een haakje dat in de uitsparing van de Muurmeester lijst past.

Let op: Een akoestische Muurmeester aan een railsysteem raden we af. Zo kan de Muurmeester niet strak aan de muur gemonteerd worden, waardoor het akoestisch paneel niet altijd goed kan blijven zitten.

Ronde kunstwerken

Bij Muurmeesters hebben we nu in de ronde vorm. De ronde frames zijn gemaakt van hetzelfde stevige aluminium als onze standaard Muurmeesters.

Fluwelen Muurmeesters

Alle Muurmeesters zijn beschikbaar in een fluwelen uitvoering. Fluweel geeft extra glans en kracht aan de Hollandse Meesterwerken.

Dit zorgt voor dynamische kleurcontrasten. De schilderijen krijgen een hoge aaibaarheidsfactor. Wees niet bang om deze zachte Muurmeester aan te raken want het fluweel is erg stevig en goed te reinigen.

De levering

Je Muurmeester wordt als een langwerpig pakket geleverd waarna je zelf de lijst in elkaar schuift en het doek in de lijst drukt.

De montage van je muurmeester is een eenvoudige handeling. Voor meer informatie over de montage kun je naar het volgende filmpje kijken.

We sturen je ook een handleiding mee. De Ronde Muurmeesters worden wel afgemonteerd geleverd.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

We helpen je graag

Bij Muurmeesters heb je diverse keuzes in diverse oude meesters. Denk aan standaard of fluweel doek, of een standaard of rond formaat. Heb je vragen, advies of ideeën? Neem vooral contact op. We staan voor je klaar.

Contact

LAAT JE INSPIREREN EN ONTDEK ERVARINGEN

Bekijk impressies en beoordelingen

Benieuwd hoe de Meesters staan bij onze klanten? Ontdek de inspirerende binnenkijkers of neem een kijkje in de beoordelingen. Zo ontdek je de ervaringen van mensen met hun eigen Meester aan de muur.

bekijk ze hier