Jouw museum thuis

Wat is een Muurmeester?

Wij maken het mogelijk je favoriete schilderijen – waarvoor je voorheen naar het museum ging – dagelijks aan je eigen muur te bewonderen. Met een Muurmeester kun je genieten van de unieke werken van Hollands grootste Meesters. Je kunt zelf de maat kiezen van je Muurmeester, wat jouw kunstwerk nog unieker maakt.

Het Muurmeesters systeem

Een Muurmeester is een hoogwaardige print op doek van een (oude) meester, gespannen in een aluminium frame. Deze prints zijn in alle denkbare formaten verkrijgbaar en eenvoudig te wisselen. Een Muurmeester is een 100% Hollands product.

Het doek

De Meesterwerken van Muurmeesters worden scherp geprint op een stevig doek wat kreukvrij, kleurvast en makkelijk te reinigen is. Het doek wordt voorzien van een speciale strip voor het eenvoudig aanbrengen en wisselen van het doek in het frame.

Je hebt bij Muurmeesters naast ons standaard doek nu ook de keuze voor een fluwelen doek. Het standaard doek van Muurmeesters is gemaakt van een zeer stevige, gladde stof wat perfect is voor de prints van de oude meesterwerken. Ons fluweel is dikker van stof, heeft een zachtere uitstraling, een glansje en daarmee een hoge aaibaarheidsfactor.  Alle Muurmeesters uit onze collectie kunnen ook in het fluweel geleverd worden.

Fluweel doek versus normaal doek

Links het Muurmeesters fluweel. Rechts het standaard Muurmeesters doek.

Het frame

De Muurmeesters worden geleverd in stevige, luxe aluminium frames waarin de doeken volledig tot hun recht komen. Deze frames zijn 27 mm dik en verkrijgbaar in de kleuren aluminium, zwart, wit en goud. Ook is er een leer look beschikbaar.

De gouden frames zijn niet beschikbaar in de ronde uitvoering.

Verschillende frames MuurmeestersTips En Tricks

 

En het beste is: deze frames maken het wisselen van doeken heel eenvoudig! Zo kun je meerdere doeken bestellen en de energie en uitstraling van je ruimte, wanneer gewenst, volledig veranderen. Pas je doek aan op je stemming, een gelegenheid of het seizoen met de wisselbare prints van Muurmeesters.

Het ophangsysteem

Bij de Muurmeester worden wandbevestigingen meegeleverd om het frame aan de muur te bevestigen.

Je kunt je Muurmeester uiteraard ook op andere manieren ophangen. Soms wordt een Muurmeester opgehangen aan een railsysteem. Belangrijk hierbij is dat je kiest voor een haakje dat in de uitsparing van het Muurmeester frame past. Het gebruik van akoestisch materiaal bij een Muurmeester die aan een railsysteem wordt opgehangen raden wij af omdat op deze manier de Muurmeester niet strak aan de muur gemonteerd kan worden en het akoestisch paneel niet altijd goed kan blijven zitten.

De ronde Meesters

Bij Muurmeesters hebben we nu in de ronde vorm. De ronde frames zijn gemaakt van hetzelfde stevige aluminium als onze standaard Muurmeesters.

Wat Is Een Muurmeester

De fluwelen Meesters

Alle Muurmeesters te leveren in een fluwelen uitvoering. Fluweel geeft extra glans en kracht aan de Hollandse Meesterwerken en zorgt voor dynamische kleurcontrasten. De schilderijen krijgen een hoge aaibaarheidsfactor: ze vrágen er gewoon om geaaid te worden. Wees niet bang om deze zachte Muurmeesters veelvuldig aan te raken want het fluweel is erg stevig en goed te reinigen.

Wat Is Een Muurmeester

Doordat de fluwelen Muurmeester in vergelijking met de gewone Muurmeester niet glad geweven is maar een pool heeft, krijgt deze meer diepte. Het is belangrijk om te weten dat het fluweel door aaien en aanraking een vleug heeft. De pool van de stof kan platgestreken worden maar de vleug in het materiaal zal zichtbaar blijven. Dit geeft volgens ons juist de zichtbaarheid aan het fluweel het mooie ‘aaibare’ effect aan de Muurmeesters. Wanneer je niet wilt dat er een vleug zichtbaar is in je Muurmeester, is het misschien beter een Muurmeester te kiezen met het standaard doek.

Wat Is Een Muurmeester

Links een voorbeeld van de fluwelen Muurmeester aan de muur en rechts de fluwelen Muurmeester van dichtbij na het aaien.

De levering

Je Muurmeester wordt als een langwerpig pakket geleverd waarna je zelf de framedelen in elkaar schuift en het doek in het frame drukt. De montage van je muurmeester is een eenvoudige handeling. Voor meer informatie over de montage kun je naar het volgende filmpje kijken. Uiteraard sturen we ook een handleiding mee met je product. De Ronde Muurmeesters worden wel afgemonteerd geleverd.

Maak van je muur een meesterwerk

Bestel een meester voor je eigen muur, kies tussen werken van Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Verspronck, Johannes Vermeer en veel meer Hollandse meesters.