Asselijns Zwaan in het ROND aan je muur? – Muurmeesters
Asselijns Zwaan
Muurmeesters Asselijns Zwaan Rond

Zwaan – Rond

SCHILDER

JAAR

1872

Maak van je muur een Meesterwerk met deze ronde Zwaan van Jan Asselijn. Het ronde frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in diverse maten.

Je ronde meester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwart frame met een fluweelachtige print. Luxe, sterk, kleurvast en met een zachte touch. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 428,00
Vanaf 385,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Rond meesterwerk Bedreigde Zwaan aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Jan Asselijn in het rond aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print
inclusief lijst
de doeken zijn wisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
je ronde meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ronde frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend.

HET SCHILDERIJ DE BEDREIGDE ZWAAN VAN JAN ASSELIJN

Origineel: olieverf op doek 171 x 144 cm bxh

Op het wereldberoemde schilderij De bedreigde zwaan van Jan Asselijn staat een zwaan afgebeeld die haar eieren beschermt tegen een hond. Onder de zwaan staat De Raad-Pensionaris, een referentie naar Johan de Witt. Op één van de eieren staat Holland geschreven, een verwijzing naar Graafschap Holland, en boven de hond De Viand van de Staat. Deze opschriften, die later zijn toegevoegd aan De bedreigde zwaan, geven de voorstelling een allegorische betekenis van Johan de Witt, die Holland beschermt tegen de vijanden van de staat. Met vijanden wordt mogelijk Willem III van Oranje bedoeld, die door De Witt werd afgezet als stadhouder van de Unie. Naar alle waarschijnlijkheid heeft iemand anders de teksten toegevoegd, aangezien Johan de Witt pas na de dood van Jan Asselijn in 1653 raadspensionaris werd.

De zwaan was tevens het familiesymbool van familie De Witt. Of de interpretatie van dit meesterwerk van Jan Asselijn precies klopt, is niet met zekerheid te zeggen; een mooi verhaal blijft het wel.

Dit prachtige schilderij, dat terecht in de eregalerij van het Rijksmuseum hangt, kan nu ook bij jou aan de muur pronken.