Meisje met de parel van Johannes Vermeer - Muurmeesters
Muurmeesters Vermeer Johannes Meisje Met De Parel 1
Muurmeesters Meisje Met De Parel2
Muurmeesters Meisje Met De Parel
Muurmeesters Vermeer Girl With Pearl Earring 600x600 1

Het Meisje met de parel

SCHILDER

Het Meisje met de parel is één van de meesterwerken van Johannes Vermeer en kan besteld worden in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 253,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Origineel: olieverf op doek 39 x 44,5 cm bxh

Het meisje met de parel van Johannes Vermeer

Het meisje met de parel van Vermeer is een zogenaamde tronie – een studie van een opvallend gezicht, karakter of gelaatsuitdrukking -  een genre dat in de 17de eeuw populair werd door het werk van Rembrandt. Modellen zijn vrijwel altijd anoniem en geen van Vermeers modellen zijn ooit geïdentificeerd. Al wordt Vermeers dochter - destijds twaalf of dertien jaar oud - als mogelijk Meisje met de parel genoemd, maar bewijs ontbreekt.

Op het schilderij is een meisje te zien met een blauwe tulband en een geel omlaag vallende doek. De kleur van de hoofdbedekking vormt een contrast met het bruinachtige jasje met de witte kraag. De ‘parel’- gezien de grootte waarschijnlijk een glazen, gelakte druppeloorbel – springt direct in het oog. Soortgelijke oorbellen worden tevens gedragen door de modellen op de schilderijen het meisje met de rode hoed en het meisje met de fluit.

Het meisje met de parel lijkt met haar onbevangen blik direct contact te zoeken met de toeschouwer en wekt een verraste indruk. Door haar half geopende mond lijkt het alsof zij op het punt staat iets te zeggen. Haar vochtige, extra rood aangezette lippen zorgen voor een sensuele uitstraling.

Lees meer over het leven en werk van Johannes op zijn schilderspagina.

Dit meesterwerk van Johannes Vermeer is te bewonderen in het Mauritshuis in Den Haag.

EEN MEESTERWERK VAN JOHANNES VERMEER

Wil jij dit prachtige meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat. Kijk ook bij de andere schilderijen van Johannes!

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten.