Nachtwacht in het ROND aan je muur? – Muurmeesters
Rembrandts Nachtwacht
Rondemeester De Nachrwacht
Rondemeester De Nachrwacht 2

Nachtwacht – Rond

JAAR

1642

Maak van je muur een Meesterwerk met deze ronde Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Het ronde frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in diverse maten.

Je ronde meester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwart frame met een fluweelachtige print. Luxe, sterk, kleurvast en met een zachte touch. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 428,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Rond meesterwerk van de Nachtwacht aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Rembrandt van Rijn in het rond aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print
inclusief lijst
de doeken zijn wisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
je ronde meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ronde frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend.

HET SCHILDERIJ DE NACHTWACHT 1642

Origineel: olieverf op doek 453,5 x 379,5 cm bxh

De Nachtwacht is het enige schuttersstuk van Rembrandt van Rijn en is geschilderd tussen 1639 en 1642. Rembrandt van Rijn was toen ongeveer 35 jaar oud. Het schilderij meet nu 363 x 438 cm, nadat het in 1715 verplaatst werd en er enkele stroken af werden gesneden. Het doek hangt sinds 1885 in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het schilderij toont kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh, die omringd worden door zestien leden van hun militie en een aantal figuranten. De nachtwacht wordt gezien als één van de beroemdste schilderijen ter wereld.

De Nachtwacht was Rembrandts bijdrage aan een project bestaande uit zes schuttersstukken. Het werk is, vergeleken met de andere doeken, een levendige en gedurfde compositie. De schutterij poseert niet in de gebruikelijke statische opstellingen, maar is afgebeeld tijdens het groeperen. In het schilderij zijn realisme en symboliek vakkundig gecombineerd binnen een bijzondere integratie van licht, kleur en beweging.  Deze aspecten zijn in harmonie gebracht door een patroon van chiaroscuro.

Bekijk alle onze schilderijen van Rembrandt op zijn schilderspagina.