Portret van Koning Willem II van Jan Adam Kruseman aan je muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Kruseman Jan Adam Portret Van Willem Ii
Muurmeesters Jan Adam Kruseman Portret Van Willem Ii Impressie

Portret van Willem II, koning der Nederlanden

JAAR

1839

Maak van je muur een Meesterwerk met dit portret van Koning Willem II. Te bestellen in diverse maten en een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 272,00
Vanaf 245,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Meesterwerk Portret van Willem II, koning der Nederlanden van Jan Adam Kruseman aan je muur

Wil je een indrukwekkend meesterwerk van Jan Adam Kruseman aan je muur? Bekijk zijn schilderijen en kies jouw favoriete schilderij in de gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten

HET SCHILDERIJ PORTRET VAN WILLEM II, KONING DER NEDERLANDEN – 1839

Origineel: olieverf op doek 86 x 109,5 cm, bxh

Dit schilderij betreft een informeel portret van koning Willem II in militair uniform, leunend tegen een duin met naast zich een jachthond.

Willem II, roepnaam Guillot, is geboren in Den Haag op 06 december 1792. Zijn ouders zijn de latere koning Willem I en Wilhelmina van Pruisen. Willem II krijgt nog een broer, Frederik en twee zusjes, Paulina en Marianne.

Willem II is korte tijd verloofd geweest met de Britse kroonprinses Charlotte Augusta. Zij verbrak de verloving om met de latere koning van België,   Leopold I, te trouwen. Op 21februari 1816 trouwt Willem II met Anna Paulowna, dochter van Tsaar Paul I van Rusland en samen krijgen zij 5 kinderen. Vanaf 07 oktober 1840 tot zijn dood op 17 maart 1849 in Tilburg is Willem II koning der Nederlanden, groothertog van Luxemburg en hert van Limburg.

Lees meer over het leven en werk van  Jan Adam Kruseman op zijn schilderspagina.