Stilleven met kazen van Floris Claesz van Dijck aan uw muur? - Muurmeesters
Muurmeesters Dijck Floris Claesz Van Stilleven Met Kazen
Muurmeesters Schaap Stilllife With Cheee 600x600 1

Stilleven met kazen

JAAR

1615

Dit meesterwerk van Floris Claesz van Dijck is te bestellen in diverse maten en is een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Slechte akoestiek? Je kunt geluiddempend materiaal bijbestellen (50,- p/m2), dit kun je onderstaand aanvinken. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 251,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Een meesterwerk van Floris Claesz. van Dijck aan je muur

Wil jij dit prachtige Hollandse meesterwerk bij jou aan de muur hebben?  Kies je favoriete kunstwerk in de door jou gewenste maat.

hoge kwaliteit print en materiaal
inclusief lijst
de doeken zijn verwisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
prijzen zijn inclusief lijst en doek. In Nederland en België zijn verzendkosten inclusief. Voor overige landen geldt: exclusief verzendkosten en invoerrechten

HET SCHILDERIJ: STILLEVEN MET KAZEN VAN FLORIS CLAESZ VAN DIJCK

Origineel: olieverf op paneel 111,2 x 82,2 cm bxh

Op dit beroemde schilderij Stilleven met kazen van Floris Claesz van Dyck liggen vruchten, brood en drie kazen uitgestald op een kostbare bedekte tafel. De etenswaren en voorwerpen, waaronder het tinnen bord dat uitsteekt boven de tafelrand, lijken tastbaar echt.

Dit schilderij toont grote technische vaardigheid op het gebied van licht- en schaduweffecten. Links hangt een appelschil van de tafel af, wat een optisch contrast biedt. De schil oogt bruin en het is daarom onwaarschijnlijk dat deze van de vers doorgesneden appel afkomstig is.

Ook de kleurenweergave van de appels op de schaal, de gedetailleerde aardewerken kan en de Delfts blauwe schaal getuigen van hoge technische kwaliteiten. Alle voorwerpen zijn, ten opzichte van elkaar, met precisie gearrangeerd. Alle materialen en oppervlakten komen individueel tot hun recht. Het maken van dit soort stillevens koste veel tijd en energie, waardoor het moeilijk was voor kunstschilders om met dit soort schilderijen de kost te verdienen.