Meisje met de parel in het ROND aan je muur? – Muurmeesters
Vermeers Parelmeisje
Parelmeisje Muurmeesters Rondfram

Vermeers Parelmeisje – Rond

SCHILDER

JAAR

ca 1665

Maak van je muur een Meesterwerk met dit ronde Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Het ronde frame staat prachtig in woonkamer, slaapkamer of kantoor en is te bestellen in diverse maten.

Je ronde meester wordt kant-en-klaar geleverd in een zwart frame met een fluweelachtige print. Luxe, sterk, kleurvast en met een zachte touch. Lees hier meer over het schilderij

Vanaf 428,00
Toevoegen aan wishlist

AANVULLENDE

INFORMATIE

Rond meesterwerk Meisje met de Parel aan je muur

Wil jij deze prachtige oude meester van Johannes Vermeer in het rond aan je muur? Kies je favoriete maat en bestel. Je kunt rekenen op

hoge kwaliteit print
inclusief lijst
de doeken zijn wisselbaar
beschikbaar in verschillende maten
je ronde meester wordt gemonteerd geleverd
In Nederland zijn verzendkosten inclusief. Voor bezorgen van de ronde frames op de Waddeneilanden, Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zal een toeslag worden berekend.

SCHILDERIJ HET MEISJE MET DE PAREL VAN JOHANNES VERMEER – CA 1665

Origineel: olieverf op doek 39 x 44,5 cm bxh

Het meisje met de parel van Vermeer is een zogenaamde tronie – een studie van een opvallend gezicht, karakter of gelaatsuitdrukking –  een genre dat in de 17de eeuw populair werd door het werk van Rembrandt. Modellen zijn vrijwel altijd anoniem en geen van Vermeers modellen zijn ooit geïdentificeerd. Al wordt Vermeers dochter – destijds twaalf of dertien jaar oud – als mogelijk Meisje met de parel genoemd, maar bewijs ontbreekt.

Op het schilderij is een meisje te zien met een blauwe tulband en een geel omlaag vallende doek. De kleur van de hoofdbedekking vormt een contrast met het bruinachtige jasje met de witte kraag. De ‘parel’- gezien de grootte waarschijnlijk een glazen, gelakte druppeloorbel – springt direct in het oog. Soortgelijke oorbellen worden tevens gedragen door de modellen op de schilderijen het meisje met de rode hoed en het meisje met de fluit.

Het meisje met de parel lijkt met haar onbevangen blik direct contact te zoeken met de toeschouwer en wekt een verraste indruk. Door haar half geopende mond lijkt het alsof zij op het punt staat iets te zeggen. Haar vochtige, extra rood aangezette lippen zorgen voor een sensuele uitstraling.

Bekijk meer schilderijen van Johannes Vermeer op zijn schilderspagina.

Het meisje met de Parel is te zien in het Mauritshuis in Den Haag.